10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTurnu Severin, un oras impinzit de gunoaie

Turnu Severin, un oras impinzit de gunoaie

Municipiul Drobeta Turnu Severin este sufocat de gunoaie. Aceasta poluare, care devine cu atit mai pregnanta cu cit vremea a intrat intr-un proces accentuat de incalzire, depaseste limitele de mediu admise de legislatia in vigoare.

La intrarea dinspre Craiova, ochiul calatorului nu este atras de Dunare, ci de mormanele de gunoaie strinse pe malurile Topolnitei, un afluent al Dunarii si care are gura de varsare la marginea municipiului. Oamenii au mai dat foc gramezilor de resturi menajere, dar acest lucru nu face altceva decit sa imprastie mirosul pestilential, care, intr-o zi calduroasa, te face sa inchizi geamul de la masina atunci cind treci prin zona. De altfel, albia Topolnitei este si locul unde Primaria Drobeta Turnu Severin incearca de ceva vreme sa amenajeze o groapa de gunoi ecologica, la standarde occidentale, dar promisiunile nu s-au materializat pina in prezent.

Gunoaie nu intilnesti insa doar la intrarea in municipiu dinspre Craiova. Si intrarea dinspre Timisoara are „specificul“ ei. In localitatea Gura Vaii, pe o distanta de aproape un sfert de kilometru, chiar pe marginea DN6, se intinde un focar de infectie, in care au fost depozitate tot felul de gunoaie: sticle de plastic, deseuri de hirtie, resturi menajere sau moloz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS