7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecatorul Mereanu (Buca) a demisionat din motive personale

Judecatorul Mereanu (Buca) a demisionat din motive personale

Desi are rang de judecator de Curte de Apel, magistratul va ramine in cadrul Tribunalului Olt ca simplu judecator

Magistratul Constantin Mereanu (Buca) si-a dat demisia marti din functia de presedinte al Tribunalului Olt, invocind „motive personale“, dupa cum se mentioneaza intr-un comunicat al Ministerului Justitiei. Cererea de demisie a fost inaintata de Ministerul Justitiei catre Consiliul Superior al Magistraturii, care a luat act ieri de solicitarea judecatorului amintit, postul de presedinte al Tribunalului Olt devenind in acest mod vacant.

Constantin Mereanu (Buca) nu va reveni insa la Curtea de Apel Craiova, unde a activat ca judecator-inspector inainte de a fi numit in functia de presedinte al Tribunalului Olt, desi are rang de judecator de Curte de Apel. „Daca vrea sa revina la Curtea de Apel Craiova, trebuie sa solicite acest lucru si sa obtina aprobarea Consiliului Superior al Magistraturii. Deocamdata, chiar daca are rang de judecator de Curte de Apel, va ramine simplu judecator in schema Tribunalului Olt, salarizat insa conform rangului sau“, a precizat magistratul Aurel Ilie, purtatorul de cuvint al Curtii de Apel Craiova.

Consiliul Superior al Magistraturii va decide asupra eventualelor sanctiuni

Asa cum se mentioneaza si in comunicatul Ministerului Justitiei, judecatorul Constantin Mereanu este investigat inca de la inceputul lunii martie de Directia Inspectie Judecatoreasca din cadrul ministerului. Investigatiile au fost motivate de folosirea de catre Mereanu in toate hotaririle judecatoresti si actele institutiei pe care o conducea a vechiului sau nume – Constantin Buca -, pe care nu-l mai purta de cel putin doi ani, dupa ce il schimbase pe cale administrativa.

In plus, ancheta administrativa a Ministerului Justitiei vizeaza si modul de solutionare a dosarului 13435/2002 al Judecatoriei Slatina, dosar ce a avut ca obiect cererea formulata pe cale de ordonanta prezidentiala de reclamantul magistrat Buca Constantin (la acea vreme se numea deja Mereanu) privitor la constatarea proprietatii sale asupra autoturismului marca Mercedes C180 cu numarul de inmatriculare DJ-02-ZEN. Masina fusese primita in conditii misterioase de la Zenobie Epuras, fostul manager al SUINPROD Caracal.

„Rezultatul verificarilor urmeaza sa fie adus la cunostinta Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide asupra masurilor care se impun. In situatia in care se va constata ca exista aspecte care sa presupuna sesizarea organelor de urmarire penala, Ministerul Justitiei va proceda ca atare“, se mentioneaza in comunicatul ministerului amintit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS