17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFirmele din Dolj risca sa fie radiate din Registrul Comertului

Firmele din Dolj risca sa fie radiate din Registrul Comertului

Societatile comerciale au la dispozitie trei luni pentru a-si inlocui actualele certificate de inmatriculare cu noile certificate de inregistrare fiscala. Termenul- limita de 30 iunie a fost prelungit, conform Ordonantei nr. 76/2001 modificata, intrucit, daca s-ar fi respectat vechiul termen, de 30 decembrie 2003, mai mult de trei sferturi din societatile romanesti ar fi trebuit radiate din Registrul Comertului.

Directorul Registrului Comertului Dolj, Gheorghe Celea, crede ca s-ar putea repeta situatia de acum doi-trei ani, cind firmele au asteptat pe ultima suta de metri pentru a-si mari capitalul minim social, riscind sa fie radiate. „E greu de crezut ca firmele se vor grabi sa intre in legalitate. In prezent, avem peste 6.000 de firme care nu si-au depus bilantul contabil nici macar pe anul 2002. Din cele peste 23.000 de firme din Dolj, aproximativ 16.500 trebuia sa solicite preschimbarea certificatelor pina la 1 ianuarie 2004. Nu se grabesc pentru ca s-au obisnuit asa. Pentru a incepe procedura juridica de radiere, ar trebui sa cheltuim sase miliarde de lei numai pentru publicarea anunturilor in Monitorul Oficial. Interesul nostru nu este de a le dizolva“, a spus Gheorghe Celea.

Certificatul de inregistrare fiscala are inscris codul unic de identificare, activitatea principala si prezinta masuri noi de securizare. In primele doua luni ale anului, au fost infiintate 600 de societati comerciale si 500 de asociatii familiale si PFI, mai putine decit in aceeasi perioada a anului precedent, cind, per total, au fost infiintate peste 3.000 de societati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS