20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUmanistul Vasile sustine ca a fost cotonogit de primarul pesedist

Umanistul Vasile sustine ca a fost cotonogit de primarul pesedist

Tensiunile politice dinaintea alegerilor locale au luat alta intorsatura la Valea Stanciului – Dolj. Umanistul Vergil Vasile, cel mai inversunat adversar al primarului pesedist Vlad Alexandru, il acuza pe acesta ca, impreuna cu patru prieteni, l-ar fi snopit in bataie miercurea trecuta.

Conflict intre adversari politici

„Ma duceam in vizita la un vecin care locuieste la vreo 20 de metri mai incolo pe ulita. Pe la jumatatea distantei, este casa primarului. Cind am trecut pe acolo, primarul cu patru veri de-ai lui din Birza, angajati la firma lui de cablu, m-au vazut ca aveam in mina un cutit invelit intr-un ziar si s-au legat de mine. Apoi au tabarit pe mine toti cinci, m-au trintit la pamint si m-au lovit cu pumnii si picioarele“, a declarat Vergil Vasile. Acesta a fost internat, doua zile mai tirziu, in Clinica de neurochirurgie a Spitalului de Urgenta Craiova, cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral. El sustine ca leziunile capatate ar fi opera primarului si a celor patru insotitori ai sai, pe care ii va da in judecata.

„L-au imbrincit si i-au luat cutitul. Nu s-a intimplat nimic“

Seful Postului de Politie Valea Stanciului spune ca lucrurile stau altfel de cum a relatat Vergil Vasile. „Miercuri, 17 martie, Vasile Vergil s-a imbatat si, abia tinindu-se pe picioare, l-a amenintat pe primar cu un cutit ca il taie. Auzind asta, doi angajati ai fiului primarului, aflati in preajma, l-au imbrincit si i-au luat cutitul. Nu s-a intimplat nimic. Astfel s-ar explica vinataia de la ochiul lui Vergil. E posibil sa fi fost lovit cu pumnul“, a declarat inspectorul de politie Ionel Spiridon.

Seful de post mai spune ca Vergil Vasile este cunoscut drept un individ recalcitrant, care a avut de-a face cu politia in mai multe rinduri: „Are doua dosare penale pentru port de arma fara drept, fiindca obisnuia sa umble pe strada cu cutitul la briu. Anul trecut, prin luna august, s-a dus la primarie, a intrat cu cutitul in biroul in care lucreaza sotia lui si i-a dat femeii doua palme. Este un tip violent, le-a batut de mai multe ori si pe nevasta-sa, si pe mama lui. Pina la urma l-au parasit amindoua“.

„Nevasta-mea a vrut sa fie impreuna cu primarul“

Seful de post a adus astfel in discutie o problema mai veche despre care se birfeste si acum in comuna Valea Stanciului. Vergil Vasile l-a invinuit public pe rivalul sau, primarul Vlad Alexandru, ca ar fi avut o relatie cu sotia sa, Elena Vasile. „Este adevarat ca nevasta m-a parasit plecind impreuna cu mama mea, dar nu stiu ce le-a apucat. Cred ca de prea mult bine, ca nu le-am atins niciodata, nici macar cu o vorba. Dar cred ca stiu care este motivul. Nevasta-mea a vrut sa fie impreuna cu primarul. De vreo trei ani traiesc impreuna. Stie tot satul. Acum vreo doi ani chiar i-am prins. M-am dus la primarie pe la ora 11.00 noaptea, ca aveam eu unele banuieli, si am gasit usa de la camera de protocol – sau cum i-o zice – incuiata pe dinauntru si pe nevasta-mea inauntru cu primarul. Am stat vreo doua ore pe la usa si i-am pindit sa iasa, dar degeaba. Primarul l-a anuntat pe omul de paza sa ma dea afara din primarie, apoi el a luat-o pe nevasta-mea din primarie cu masina de pompieri, chipurile, ca sa nu ma prind eu“, a spus Vergil Vasile.

Presupusa relatie dintre Vlad Alexandru si Elena Vasile a fost insa negata intotdeauna de primar. „Pina in prezent, nu s-a putut dovedi nimic in legatura cu acest lucru. Tocmai de aceea, primarul l-a dat in judecata pe Vergil Vasile, cu care se judeca si in prezent pentru calomnie“, a precizat inspectorul Ionel Spiridon, seful Postului de Politie Valea Stanciului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS