24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSirena de la ELECTROPUTERE a luat-o razna

Sirena de la ELECTROPUTERE a luat-o razna

Locuitorii cartierului craiovean Lapus au fost terorizati, timp de 40 de minute, de o alarma de cutremur, declansata accidental la ELECTROPUTERE.

In noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 2.00, sirena pentru dezastre naturale de la ELECTROPUTERE a inceput sa sune. Locuitorii din Lapus, nauciti de zgomot, dar si de somn, au sarit din asternuturi intrebindu-se pe buna dreptate daca nu cumva s-a intimplat vreo nenorocire.

Peste 60 de apeluri ale cetatenilor impacientati s-au inregistrat la Sectia 3 de Politie, ofiterul de serviciu al unitatii fiind asaltat in toiul noptii cu intrebari despre cataclisme naturale si modul in care populatia se poate pune la adapost de acestea. Problema nefiind de competenta politiei, a fost anuntat Inspectoratul de Protectie Civila Dolj, care a reusit destul de repede sa afle despre ce este vorba. La fata locului, inspectorii Protectiei Civile au constatat ca, de fapt, sirena pornise accidental si impreuna cu tehnicienii de la ELECTROPUTERE au reusit sa remedieze defectiunea. „A fost un accident de natura tehnica, a carui cauza a fost cresterea brusca a temperaturii ambiante, coroborata cu un indice de umiditate din hala respectiva. Practic, s-a realizat un scurtcircuit in tabloul de alimentare a sirenei“, a declarat maiorul Stefan Cherciu, specialist in transmisiuni in cadrul Inspectoratului de Protectie Civila Dolj.

Reprezentantii Protectiei Civile au mai spus ca sirena pentru dezastre naturale a mai fost folosita in cazuri de simulare a unor cataclisme naturale (incendii devastatoare, cutremure) insa pina in prezent nu s-a mai declansat niciodata accidental.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS