13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn barbat si-a injunghiat viitorul ginere

Un barbat si-a injunghiat viitorul ginere

Motivul disputei: in loc sa-i returneze viitorului socru un imprumut
de 500.000 de lei, tinarul si-a serbat ziua de nastere

Ionel Chirea, de 27 de ani, din Cosoveni, traia de peste trei ani in concubinaj cu Georgeta Ivan. Cei doi planuiau sa se casatoreasca in toamna acestui an, avind si consimtamintul lui Nicolae Ivan, de 53 de ani, tatal viitoarei mirese.

Zi de nastere sfirsita la spital

Chirea imprumutase cu ceva vreme in urma suma de 500.000 de lei de la cel care urma sa-i devina socru. Venise timpul sa-i returneze banii, insa tinarul s-a gindit sa mai amine pentru citeva zile achitarea datoriei. Avea un motiv serios: joi, 4 martie, trebuia sa-si serbeze ziua de nastere si avea nevoie de bani pentru a-si cinsti prietenii. Ionel Chirea a cumparat citeva sticle de bere si, impreuna cu iubita lui, a organizat un chef strasnic la el acasa. Pe la ora 22.00 s-a trezit cu un oaspete nepoftit – Nicolae Ivan – care, fara sa intrebe ce se intimpla acolo, s-a apucat sa-i reproseze sarbatoritului ca nu i-a inapoiat datoria. Putin baut, Ivan a reusit sa sparga citeva sticle de bere, fapt care l-a infuriat peste masura pe Chirea. Tinarul i-a „altoit“ citiva pumni viitorului socru, apoi l-a dat afara din casa si a continuat cheful.

Enervat de tratamentul aplicat de cel care urma sa-i fie ginere, Nicolae Ivan s-a gindit sa-i dea o lectie lui Ionel Chirea. Ajuns acasa, a golit citeva pahare de tarie sa-si faca nitel curaj, a luat un cutit si s-a intors sa se razbune.

„Ce-ti facui, baiatul meu!“

Intre timp, cheful se terminase, iar gazdele se dusesera la culcare. „Am auzit un zgomot la geam, apoi la usa si m-am trezit cu tata peste noi in camera“, povesteste Georgeta Ivan. „Tocmai ma bagasem in pat sa ma culc, cind a casunat beat cu cutitul pe mine“, sustine Ionel Chirea. Balmajind vorbe de neinteles, Nicolae Ivan i-a infipt cutitul in piept viitorului sau ginere. Cind a vazut cum tisnea singele, agresorul a fost cuprins de remuscari si l-a imbratisat pe Chirea, spunindu-i „Ce-ti facui, baiatul meu!“.

Georgeta a anuntat imediat Serviciul de Ambulanta, victima fiind transportata la Spitalul de Urgenta Craiova si internata in Clinica de Chirurgie Toracica, avind diagnosticul plaga injunghiata penetranta hemitorace sting. Cadrele medicale cred insa ca rana nu i-a pus viata in pericol, lama cutitului oprindu-se la citiva milimetri de plaminii victimei.

Anuntati de sateni, politistii din comuna Cosoveni au mers la Nicolae Ivan acasa, pentru a-l duce la post sa dea explicatii despre cele intimplate. „L-am gasit dormind. Cind l-am luat la post, a inceput sa plinga, recunoscind si regretind fapta comisa“, a mentionat agentul-sef Teodor Birtoiu, ajutorul sefului Postului de Politie Cosoveni.

Nicolae Ivan este cercetat de politie in stare de libertate pentru infractiunea de vatamare corporala grava, riscind pina la sapte ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS