22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPropaganda electorala PRM, cu imaginea Universitatii Craiova

Propaganda electorala PRM, cu imaginea Universitatii Craiova

Propunere: consiliul local sa fie actionar majoritar la club daca PRM cistiga fotoliul de primar si majoritatea portofoliilor de consilieri

Filiala municipala a Partidului Romania Mare lanseaza o noua provocare alegatorilor-suporteri, in perspectiva alegerilor locale din luna iunie: Universitatea Craiova, echipa de fotbal fanion a Olteniei, sa intre sub tutela consiliului local, prin cumpararea, cu bani de la bugetul public, a pachetului majoritar de actiuni de la patronul Dinel Staicu. Intentia a fost facuta publica de Gheorghe Nedelescu – presedinte PRM Craiova, printre altele, si vicepresedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Nedelescu a spus ieri, in timpul conferintei de presa a PRM Craiova, ca intentioneaza sa propuna un proiect prin care Consiliul Local Municipal sa preia 51% dintre actiunile clubului Universitatea Craiova, dupa negocieri si cu acceptul actualului patron, Dinel Staicu. Aceasta s-ar intimpla in eventualitatea in care PRM ar cistiga fotoliul de primar al Craiovei si majoritatea portofoliilor in consiliul local, la alegerile locale din luna iunie. In opinia peremistului Gheorghe Nedelescu, clubul ar putea avea un buget anual de 1-1,5 milioane de dolari, alocat de la bugetul local, adica in jur de 40 de miliarde de lei, dar la aceasta s-ar adauga parteneriate cu diversi oameni de afaceri.

„Nu ne gindim ca este un an electoral si ca in acest mod ne vom atrage voturi. S-a uitat ca eu am fost cel care a initiat proiectul de hotarire prin care clubul a primit sediul de pe Unirii, eu am insistat pe la ministere pentru preluarea stadionului in patrimoniul consiliului local si tot eu am fost cel care, in calitate de presedinte al comisiei de buget-finante, am contribuit la alocarea de bani pentru modernizarea stadionului“, a spus Nedelescu.

Peremistii nu stiu cit valoreaza clubul

Oferta electorala a PRM mai include, printre altele, „intentia de a infiinta un Consiliu de Administratie profesionist, care sa elaboreze conditii si clauze speciale in ceea ce priveste statutul echipei de fotbal“. Intentia celor din conducerea locala a partidului s-a dovedit insa plina de lacune, acestia nestiind cit valoreaza in prezent actiunile Universitatii sau daca patronul Staicu ar fi dispus sa cedeze 51% dintre actiunile clubului. Mai mult decit atit, peremistii nu stiu daca actiunile vor fi sau nu cotate la bursa. „Daca are bani PRM, s-o ia PRM-ul (echipa – n.r.)“, a comentat primarul Vasile Bulucea, cel care a sustinut cu fiecare ocazie ca primaria nu are fonduri sa preia clubul Universitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS