Acasă Local Cine face lumina in cazul „Masinile domnului presedinte al Tribunalului Olt“?

Cine face lumina in cazul „Masinile domnului presedinte al Tribunalului Olt“?

Constantin Buca a trecut ieri, intr-o scurta vizita, pe la Serviciul Furturi Auto din cadrul IJP Olt

Modul in care Constantin Buca, presedintele Tribunalului Olt, a reusit sa vinda, dindu-se drept proprietar, doua autoturisme de lux, continua sa ramina invaluit in mister. Autoritatile din Olt si Dolj, prin miinile carora au trecut o parte din actele cu care Constantin Buca a instrainat masinile, trebuie, de citeva zile, sa dea explicatii in legatura cu legalitatea actelor intocmite. Este in primul rind inexplicabila lipsa de atentie a presedintelui Tribunalului Olt, care a utilizat ani de zile un autoturism Mercedes si un Ford, date in folosinta de fostul sau prieten, Zenobie Epuras, fara a-si pune problema pozitiei sale in societate si in magistratura. Mai mult decit atit, atunci cind sustine ca a ajuns la o intelegere cu proprietarul in vederea achizitionarii celor doua autoturisme, nu a incheiat nici un act cu acesta in momentul platii sumelor aferente. Cum se face atunci ca, in momentul in care a decis sa le instraineze altor persoane, cu acestea a incheiat acte, fie ele si de mina? Ce l-a impiedicat pe domnul presedinte al Tribunalului Olt sa prelungeasca starea de incredere pe care o avea in oameni si in viata, daca se poate spune asa?

Deocamdata, Gheorghe Cotorogea, cetateanul caruia presedintele Tribunalului Olt i-a vindut autoturismul Ford pentru suma de 4.000 USD, nu poate deveni proprietar deoarece a fost trimis de Constantin Buca la sotia lui Zenobie Epuras, iar aceasta, pe buna dreptate, a refuzat sa incheie un act de vinzare-cumparare.

Posesorul autoturismului Mercedes C 180, Barbu Gheorghe, se poate considera deocamdata norocos. Lui Barbu, presedintele Buca i-a instrainat autoturismul in baza unei hotariri judecatoresti emise in urma unei actiuni in constatare. Practic, magistratul Constantin Buca a cerut in fata unei instante constatarea faptului ca este proprietarul autoturismului Mercedes C 180. Nici el, nici instanta respectiva n-au considerat necesara prezenta sotiei lui Zenobie Epuras pentru a confirma intr-un fel ca sotul ei ar fi primit vreo suma de bani pentru masina. Dar si aceasta operatiune ridica mari semne de intrebare. Intr-un fel sau altul, nici in Olt, nici in Dolj, nimeni nu vrea sa arate hotarirea judecatoreasca prin care presedintelui Tribunalului Olt i s-a recunoscut proprietatea asupra autoturismului Mercedes C 180. Ar fi bine sa se stie in ce judet s-a facut aceasta lucrare judecatoreasca si ce documente sau martori a adus Constantin Buca in favoarea sa. Tot asa cum ar fi bine sa raspunda cineva si la intrebarea de ce autoturismul Mercedes C 180 a fost dat in cercetare de RAR Olt la Serviciul Furturi Auto din cadrul IJP Olt, pe unde ieri a trecut, intr-o scurta vizita, chiar presedintele Constantin Buca.

Exit mobile version