10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaxe de milioane pentru viitorii studenti

Taxe de milioane pentru viitorii studenti

In 2004, Ministerul Educatiei nu va publica nici o brosura privind structura examenelor

Absolventii de liceu care vor sa faca o facultate trebuie sa puna bani deoparte de pe acum, fiindca taxele de inscriere pentru admiterea din vara ar putea fi cuprinse intre 800.000 si 1,5 milioane de lei. Potrivit Ordinului privind admiterea in facultate, pentru anul universitar 2004-2005, semnat de ministrul Alexandru Athanasiu, institutiile de invatamint superior de stat vor percepe de la candidati taxe de inscriere pentru organizarea si desfasurarea admiterii. In cuantumul lor vor fi incluse si activitatile aferente analizarii contestatiilor depuse in termen legal.

Cuantumurile taxelor de inscriere vor fi stabilite de senatele universitare si vor fi anuntate cu 15 zile inainte de sesiunea de examene. Daca va fi inclusa si plata contestatiilor, probabil ca un candidat va plati intre 800.000 si 1,5 milioane de lei, in functie de specialitate. Prin regulamentele proprii de admitere, senatele institutiilor de invatamint superior pot prevedea, pentru anumite categorii de candidati, scutire de la plata acestor taxe. Potrivit legii, doar copiii personalului didactic beneficiaza de aceasta posibilitate.

Totodata, studentii promovati pe locurile cu taxa in invatamintul de stat nu se pot transfera, pe durata anilor de curs, pe locurile bugetare. Numarul locurilor de studiu cu taxa va fi anuntat o data cu cel al locurilor fara taxa. In 2004, Ministerul Educatiei nu va publica nici o brosura privind structura examenelor si numarul de locuri din facultati, pentru ca, ulterior, pot aparea modificari. In aceste conditii, toti candidatii se vor interesa direct la secretariatele universitatilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS