12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMagistratii gorjeni nu sint ocoliti de hoti

Magistratii gorjeni nu sint ocoliti de hoti

• Prim-procurorul Danut Volintiru a ramas fara roti la masina • Hotii au spart de doua ori apartamentul judecatoarei Luminita Mantog • Judecatorul Florin Encescu a ramas fara bicicleta • Multi dintre cei care au jefuit magistrati nu au fost inca prinsi

In ciuda statutului pe care il au si cu toate ca hotii care ii jefuiesc i-ar putea intilni in salile de judecata, unii magistrati gorjeni s-au trezit, nu de putine ori, cu rotile de la masina furate sau cu apartamentele sparte. Hotii au spart de doua ori apartamentul Luminitei Mantog, fosta presedinta a Judecatoriei Tirgu Jiu, in prezent judecatoare la Tribunalul Judetean. Ei au furat bijuterii si nu s-au atins de aparatura electrocasnica si de alte bunuri. Politistii care s-au ocupat de caz, inregistrat si in prezent cu autori necunoscuti, nu au reusit sa gaseasca la locul faptei nici macar o amprenta. „Cred ca hotii au fost profesionisti, intrucit nu au lasat nici o amprenta. Cind au spart apartamentul a doua oara, i-am surprins pe hoti in casa, insa au reusit sa scape pe terasa“, a spus judecatoarea.

Cu hotul in masina…

Un judecator din cadrul Judecatoriei Tirgu Jiu, care a tinut sa isi pastreze anonimatul, a spus ca hotii i-au luat pina si tigla de pe casa. „Mie mi-au furat tigla de pe casa si gardul. Vecinii spun ca nu au vazut nimic. Intr-o dimineata, cam pe la 4.00, m-am trezit si m-am dus la masina sa iau ceva din portbagaj. In timp ce deschideam portbagajul, am vazut un hot care imi demonta casetofonul. Cind am strigat la el, a scos un cutit si m-a alergat de nu mai stiam incotro sa o apuc. Cred ca sintem mai expusi decit altii. Pe noi se si razbuna. Sint multi colegi care au patit-o“, a declarat judecatorul. Florin Encescu, judecator la Tribunalul Judetean, este si acum suparat ca i s-a furat o bicicleta pe care tocmai si-a cumparase. Politistii nu au reusit inca sa dea de urma hotului.

A plecat cu masina fara o roata

Intr-o situatie deosebita s-a aflat prim-procurorul Danut Volintiru, seful Parchetului Local Tirgu Jiu. El a plecat intr-o dimineata la serviciu cu masina fara sa observe ca autoturismul nu avea una din rotile din spate. „Cind am pornit am vazut ca e ceva in neregula. Nu mai aveam o roata. Peste citeva saptamini, hotii au furat alte doua roti si casetofonul auto. Au reusit sa ii prinda si le-am recuperat“, a declarat Volintiru. Sotia procurorului Gheorghe Focsan, din cadrul Parchetului Judetean, a ramas fara doua centrale termice, aflate in cabinetul medical care ii apartine, ambele fiind furate.

De asemenea, procurorului Emil Mota, seful Sectiei Cercetari Penale din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, i-a fost furat casetofonul din masina. Hotii au reusit sa dezactiveze sistemul de alarma si sa fure aparatul. Casetofonul a fost recuperat, hotii fiind prinsi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS