13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCopiii merg la discoteca inarmati cu sisuri si cutite

Copiii merg la discoteca inarmati cu sisuri si cutite

Jandarmii, inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj si politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au controlat, in noaptea de simbata spre duminica, zeci de magazine, baruri si discoteci din Matasari, Dragotesti, Bolbosi si Turceni, sapte dintre acestea fiind inchise temporar de OJPC.

Nici unul din barurile verificate nu avea afisata interdictia privind comercializarea produselor din tutun persoanelor sub 18 ani. Peste tot, minorii puteau cumpara alcool si tutun, fara nici un fel de restrictii. De altfel, clientela era formata, in majoritatea barurilor, dar mai ales in discoteci, din tineri care aveau sub 18 ani. Din acest motiv, doua discoteci au si fost inchise, copiii fiind trimisi acasa. Tot de la copii, trupele speciale de jandarmi au confiscat sisuri, cutite si rozete. „Arsenalul“ a fost aruncat pe podea, in momentul in care se desfasura controlul, copiilor fiindu-le frica sa nu fie prinsi cu arme albe asupra lor. Dotarea cu arme albe inainte de a pleca la distractie este un lucru des intilnit la tinerii din mediul rural, dupa cum au declarat jandarmii.

Curse de soareci in magazii

In multe baruri, inspectorii au constatat lipsa apei curente si a apei calde, paharele si halbele fiind spalate „la lighean“. Toti vinzatorii prinsi fara carnet de sanatate au declarat ca se afla in perioada de proba si de aceea nu detin actele necesare.

„Am gasit unitati complet neigienizate, sticle sparte aruncate pe jos, mucuri de tigara, resturi de bautura, grupuri sanitare impracticabile, nedezinfectate si la mare distanta de unitati, cum a fost cazul societatii VOICOM SRL din Dragotesti. La PF OANCEA din Matasari am gasit resturi de preparate culinare alterate, depozitate intr-un frigider murdar. In plus, pentru a scapa de rozatoare, foarte multe societati s-au dotat cu curse de soareci pe care le tin la vedere prin magazii. De obicei, marfa este depozitata direct pe paviment“, a declarat Gina Gramada, inspector de specialitate la OJPC Gorj.

Amenzile aplicate de OJPC in urma raziei totalizeaza 120.000.000 de lei. Cornelia Micu, purtatoarea de cuvint a Inspectoratului Judetean de Politie Gorj, a declarat ca Serviciul de Investigare a Fraudelor, care a deplasat in teren aproape toti angajatii, a verificat 83 de agenti economici, fiind constatate 14 infractiuni. Politistii au dat amenzi in valoare de 65.000.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS