10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPatru politisti sint cercetati penal

Patru politisti sint cercetati penal

Politistii din cadrul Serviciului de cercetare penala al Inspectoratului de Politie Gorj cerceteaza patru din colegii lor pentru diverse cazuri de incalcare a legii. Doi dintre ei sint anchetati pentru ucidere din culpa, unul pentru tentativa de fals si uz de fals, iar altul pentru cercetare abuziva.

Ofiterul Dorinel Popescu lucreaza in cadrul Serviciului Politiei Rutiere si, in urma cu doi ani, un sofer i-a lovit masina. Politistul a incercat sa obtina de la o societate de asigurari o despagubire mai mare decit prejudiciul real. El este cercetat penal pentru comiterea infractiunii de tentativa de fals si uz de fals. Colegul sau de la Rovinari, Ion Stanculete, are dosar de urmarire penala pentru cercetare abuziva.

Doua victime ale politistilor

Toni Stefaru este politist la Arestul IJP Gorj si, in urma unui accident de circulatie, a lovit o persoana care a necesitat multe zile de ingrijiri medicale. Politistul Vasile Ciumancu din Motru a omorit o persoana intr-un accident, iar omul legii si-a dat demisia din functie.

Purtatoarea de cuvint a Inspectoratului de Politie Gorj, Cornelia Micu, spune ca raspunderea este personala. „Conducerea IJP Gorj nu ascunde astfel de situatii si raspunde prompt la sesizarile din presa. Comandantul Constantin Nicolescu nu tolereaza nimic“, a declarat Cornelia Micu. Cercetarea penala impotriva politistilor a inceput dupa ce presa a relatat despre faptele acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS