21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGrav accident rutier produs de un minor

Grav accident rutier produs de un minor

Iustin Covei, elev la Liceul „Nicolae Titulescu“ din Craiova, conducea cu viteza excesiva, fara permis, un autoturism Mitsubishi inmatriculat in Germania

Un adolescent craiovean a provocat ieri-dimineaţă un grav accident rutier in apropiere de restaurantul Segarcea, din cartierul Craioviţa Nouă. Iustin Covei, de 17 ani, se afla la volanul unui autoturism Mitsubishi inmatriculat in Germania (cu numărul MÜR Z 766), cind a intrat pe contrasens lovind violent un Opel care se deplasa regulamentar. In urma impactului, tinărul şi doi dintre cei trei pasageri din Opel au fost grav răniţi. Poliţia cercetează imprejurările in care s-a produs accidentul, mai ales că tinărul nu avea permis de conducere.

De vină a fost viteza

In momentul producerii accidentului, Iustin Covei era la plimbare cu un prieten de aceeaşi virstă. Potrivit martorilor, autoturismul Mitsubishi avea peste 100 km/h in momentul impactului. „Cel cu Mitsubishi venea ca nebunul pe strada George Enescu spre Segarcea. Cred că avea vreo 120 km/h. La un moment dat, a depăşit o Dacie şi, la viteza pe care o avea, pină să treacă pe banda lui, a intrat cu partea dreapta-faţă a maşinii in cel cu Opelul“, susţine Ion Dăbuleanu, martor ocular.

In urma impactului au fost răniţi şoferul Opelului, Dic Stanache, de 33 de ani, şi soţia acestuia, Geta Stanache, aflată pe bancheta din spate. Celălalt ocupant al autoturismului, Iulian Stanache, de 35 de ani, fratele şoferului, a scăpat ca prin minune doar cu citeva contuzii. „Eram in maşină in dreapta fratelui meu. Tocmai făcusem la stinga pe George Enescu, cind, după vreo 10-20 de metri a intrat in noi cu viteză mare un Mitsubishi“, a declarat, la rindul său, Iulian Stanache.

Se afla la volan fără permis

Adolescentul aflat la volanul autoturismului Mitsubishi a fost cel mai grav rănit, suferind un traumatism de coloană cervicală şi un traumatism cranio-cerebral. După ce a fost stabilizat, el a fost internat pentru ingrijiri medicale in Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Craiova.

„A suferit o fractură craniană fără urmări grave, doar o contuzie cerebrală care nu necesită insă intervenţie chirurgicală şi o otoragie dreaptă. Totuşi se poate spune că starea lui este stabilă, iar evoluţia, cred eu, va fi bună“, a declarat dr. Alexandru Cameniţă, şeful Clininicii de Neurochirurgie de la Spitalul de Urgenţă Craiova.

Prietenul lui Iustin Covei aflat in autoturismul Mitsubishi in momentul accidentului a scăpat doar cu citeva zgirieturi.

Lucrătorii Biroului Poliţiei Rutiere Craiova cercetează modul in care s-a produs accidentul. „Din primele investigaţii s-a stabilit că autoturismul Mitsubishi a circulat cu viteză şi a intrat pe contrasens lovind in faţă Opelul. Tinărul din Mitsubishi care a fost grav rănit susţine că nu işi aduce aminte dacă era la volanul autoturismului. Rămine să vedem şi ce vor declara martorii“, a spus subinspectorul Mihnea Dragomirescu, unul dintre poliţiştii care s-au ocupat de investigarea cazului.

Pină una-alta, lui Iustin Covei i-a fost intocmit dosar penal, el fiind cercetat pentru conducere fără permis. Poliţiştii investighează şi provenienţa autoturismului inmatriculat in Germania şi posibilitatea ca acesta să fi fost cumva radiat.

Adolescentul mai are un dosar penal

Incidentul de ieri-dimineaţă nu a mirat pe nimeni. Iustin Covei era cunoscut ca avind la activ mai multe infracţiuni comise din 2002 incoace. Tinărul se află in „evidenţa“ Secţiei 4 Poliţie cu un dosar penal pentru distrugere, din 3 aprilie 2002, cind a spart parbrizul unui Oltcit pe motiv că şoferul autoturismului s-ar fi uitat urit la el. Dosarul n-a ajuns pe masa judecătorilor, dispunindu-se neinceperea urmăririi penale după ce proprietarul şi-a retras plingerea.

Pe 29 mai 2003, Covei s-a ales cu un nou dosar penal, de data aceasta pentru conducerea fără permis a unui autoturism BMW neinmatriculat. Dosarul este la Parchetul de pe lingă Judecătoria Craiova.

A urmat apoi „incursiunea“ din 18 ianuarie 2004, dintr-un bar din cartierul Sărari, unde Covei s-a luat la bătaie cu un tinăr. Potrivit reprezentanţilor Secţiei 3 de Poliţie, in momentul in care la locul incidentului şi-au făcut apariţia oamenii legii, Covei a luat-o la fugă.

„A fost in cele din urmă prins şi dus la Secţia 3 de Poliţie, unde i s-a intocmit dosar penal pentru lovire şi distrugere. In timpul desfăşurării anchetei, Covei, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a refuzat să se legitimeze şi i-a jignit pe poliţişti, motiv pentru care s-a ales şi cu dosar penal pentru ultraj“, a declarat comisarul-şef Ion Maria, şeful Secţiei 3.

Pentru ultraj asupra unui poliţist, Covei riscă să petreacă pină la cinci ani in spatele gratiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS