3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarii amendate de Garda de Mediu

Primarii amendate de Garda de Mediu

Mai multe institutii publice din Dolj nu respecta normele de protectie a mediului, fapt pentru care au fost sanctionate contraventional de Garda de Mediu. Intr-un raport privind modul de colectarea si depozitare a gunoaielor, inspectorii au concluzionat ca activitatea de salubrizare este practic scapata de sub controlul autoritatilor. In toate localitatile rurale si urbane, de-a lungul cailor de comunicatie rutiere si feroviare, precum si pe malurile cursurilor de apa, prin parcuri, tirguri, piete, sint aruncate necorespunzator si necontrolat deseuri de orice fel.

Organismele de mediu au organizat un amplu control in peste 60 de localitati doljene, dintre care jumatate in urma sesizarilor primite de la populatie, ONG-uri sau agenti ecologici voluntari. Totalul amenzilor se ridica, la sfirsitul anului trecut, la peste 200 de milioane de lei. Printre institutiile sanctionate se numara primariile din Botosesti-Paia (trei milioane), Carpen (50 de milioane) si Bucovat (50 de milioane).

Nici Craiova nu a scapat, Serviciul Public de Salubritate fiind sanctionat cu 50 de milioane de lei. Inspectorii de la Garda de Mediu mentioneaza ca nu se manifesta interes din partea factorilor decizionali si responsabili pentru solutionarea aspectelor legate de salubrizarea localitatilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS