14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBulucea cazeaza romii in Drumul Apelor

Bulucea cazeaza romii in Drumul Apelor

Primarul Craiovei, Vasile Bulucea, intentioneaza sa mute familiile de romi dintr-o cladire centrala aflata in pericol de prabusire in citeva locuinte pe care spune ca le va construi pe strada Drumul Apelor, din cartierul Plaiul Vulcanesti.

Initial, Bulucea voia sa cazeze romii intr-un fost sediu al Scolii nr.14 din cartierul Bariera Vilcii – pe care il vizase drept camin social – insa a renuntat rapid la idee dupa ce in urma cu trei zile 400 de locuitori din zona au protestat impotriva mutarii familiilor de romi in imobil, spunind ca nu vor tigani linga ei. In ceea ce priveste localul scolii, primarul a fost de parere ca este mai bine sa-i lase pe oameni sa hotarasca in ce trebuie transformat.

„Votam, hotarim, si ce vor ei aia facem. In legatura cu romii, am trimis oamenii primariei in strada Drumul Apelor sa gasim acolo citeva locuri si sa vedem daca putem construi locuinte. Daca mai stau in fosta casa, risca sa cada cladirea peste ei, in caz de cutremur“, a declarat Bulucea.

Pe strada Drumul Apelor primaria a mai rascumparat de la banca anul trecut citeva constructii care au apartinut santierului SC COREMI, pe care apoi le-a dat in proprietate romilor ce locuiau deja in ele. Pentru ca va mai dura pina cind noile „locuinte“ vor fi gata, romii vor mai sta ceva timp in cladirea de pe strada Madona Dudu, centrala ce-i drept, insa degradata si insemnata cu bulina rosie. Ca sa mai stea acolo, Bulucea a promis chiar ca primaria le va plati curentul si caldura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS