17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDocumentele CJ Dolj, semnate printr-un card securizat

Documentele CJ Dolj, semnate printr-un card securizat

Ion Voiculescu, presedintele Consiliului Judetean Dolj, va semna in curind documentele oficiale ale institutiei cu un card magnetic. Sistemul, lansat inca de la sfirsitul anului trecut, poarta denumirea generica de „semnatura electronica“ si va fi aplicat prin e-mail documentelor ce vor circula prin sistemul internet-intranet care urmeaza sa fie implementat in administratia judeteana. Ulterior, documentele se pot lista la imprimanta pentru a fi arhivate sau, eventual, se pot arhiva direct pe CD-uri. Deocamdata, singura persoana din institutie care are deja semnatura electronica este Ion Voiculescu, presedintele CJ. Practic, este vorba despre un dispozitiv electronic prin care se trece o cartela magnetica similara cardurilor bancare, dotata cu un cod de securitate.

Tehnologie IT cu bucluc pentru unii functionari

Aparatul costa aproximativ 200 de euro, sustin oficialii doljeni. Orice persoana cu raspundere din institutie isi poate achizitiona un asemenea aparat o data ce va fi gata sistemul de internet-intranet, care se doreste introdus in administratia judeteana, pentru diminuarea birocratiei. Folosirea semnaturii electronice presupune plata lunara a unui abonament catre firma care se ocupa de sistem, dar edilii judetului considera ca noul sistem va scuti functionarii de 80% din drumuri, plus de multe dintre hirtoagele de prin arhive.

„Este un sistem modern, care te scuteste de multe drumuri, si trebuie aplicat neconditionat, dar n-am apucat inca sa-l folosesc, pentru ca sistemul trebuie perfectat in citeva zile. Oricum, este bine ca nu trebuie sa se mai miste hirtiile dintr-o parte intr-alta“, a declarat Ion Voiculescu, presedintele CJ Dolj. Intentia oficialilor doljeni se loveste insa de mai multe piedici, una dintre acestea fiind, in multe cazuri, lipsa de pregatire a personalului din teritoriu in tehnologia IT. Nu de putine ori s-a intimplat ca reprezentantii institutiilor publice din judet sa vina la Craiova cu situatii arhivate pe dischete, pentru a constata apoi ca dischetele respective nu pot fi citite de calculator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS