22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii nu dau buzna la subventiile pentru caldura

Craiovenii nu dau buzna la subventiile pentru caldura

Craiovenii cu venituri modeste nu dau buzna sa-ti obtina banii pentru subventia energiei termice, desi guvernul acorda in acest an importante sume in acest sens. In opinia autoritatilor locale, de vina sint presedintii si administratorii asociatiilor de proprietari, care nu au prezentat documentatiile necesare pentru a beneficia de aceste subventii, desi data scadenta era 8 decembrie.

In Craiova, din cele 330 de asociatii de proprietari, numai 128 adusesera documentele pentru subventii, in timp ce alte 72 de asociatii le aveau in lucru, suma ceruta ridicindu-se la 5,9 miliarde de lei.

La Calafat, populatia facuse 1.180 de solicitari, a caror valoare nu depaseste 950 de milioane de lei. DISTRIGAZ SUD primise si ea, pina ieri-dimineata, 5.370 de cereri de subventie, in valoare de circa 1,9 miliarde de lei.

Bulucea acuza asociatiile de „indolenta fara margini…“

Dupa videoconferinta cu prefectii de ieri, primarul Vasile Bulucea a avut discutii cu administratorii si presedintii de asociatii.

„Sint unii care sint de o indolenta fara margini si fara calificativ“, a spus Bulucea. Mai mult decit atit, oficialii doljeni au afirmat ca, inclusiv printre functionarii serviciilor publice deconcentrate, exista persoane care au acumulat datorii de cite 30-40 de milioane de lei la intretinere, lucru care ar fi o bila neagra pentru administratie. Autoritatile sustin ca, daca asociatiile si-ar fi dat putin mai mult interesul, s-ar fi reusit diminuarea datoriilor de peste 400 de miliarde de lei, pe care populatia le are catre Regia de Termoficare Craiova, pentru ca aceasta sa mai stinga, la rindul ei, din debitele pe care le are catre CET II Simnic. Elena Trifu, sefa Serviciului de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Craiova, a precizat ca se va lucra inclusiv simbata si duminica, pentru ca toti beneficiarii sa-si poata depune solicitarile, avind in vedere ca municipalitatea a aprobat 28.350 de cereri pentru subventii la caldura. Aceasta a mai spus ca sumele acordate de guvern pentru lunile noiembrie-decembrie se apropie de cele de anul trecut, adica circa 12 miliarde in noiembrie si 14 in decembrie, la care se adauga ajutoarele pentru gaze.

Subventiile care se acorda in acest an, in perioada noiembrie-martie, inclusiv, celor care cistiga modest, sint cuprinse intre 240.000 si 1.656.000 de lei, pentru venituri cuprinse intre 2.460.000 si 880.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS