6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSi cu mortii pe pamintul lui, si fara gard

Si cu mortii pe pamintul lui, si fara gard

Un craiovean a donat pamint cimitirului Ungureni si a avut doar o singura dorinta: ca primaria sa faca un gard solid intre el si cimitir. Cind a fost vorba sa primeasca pamintul, primaria a fost de acord cu cererea omului, insa dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta a uitat de toate promisiunile. La un an de cind au incheiat afacerea, regia primariei abia a construit citiva metri de gard si apoi s-a oprit.

Constantin Ciobanu, de pe strada Mesteacanului din Craiova, se invecineaza cu Cimitirul Ungureni. Anul trecut in toamna, el a donat Primariei Craiova un teren pe care care au fost construite sase cavouri. Pentru donatia facuta, Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) s-a obligat sa faca un gard intre proprietatea lui Ciobanu si Cimitirul Ungureni. De cind au batut palma si pina au inceput lucrarile de construire a gardului a trecut aproape un an. Pina in prezent, RAADPFL si-a facut treaba doar pe jumatate deoarece pe latura care se invecineaza cu Aleea Corneliu Coposu nici macar nu a pregatit terenul pentru a incepe lucrarile. „Acolo locuiesc abuziv niste tigani. Sint litigii pe rol si nu pot sa construiesc gardul, atita timp cit nu stiu care este hotarul. Plus ca sint foarte recalcitranti si nu ma lasa sa intru. Am fost ieri acolo si au sarit toti pe mine“, a declarat Ilie Badescu, directorul RAADPFL. Deocamdata, intre cimitir si restul caselor este un gard de sirma pus de catre rudele lui Ilie Alecu, de pe Aleea Corneliu Coposu. Constantin Ciobanu a vrut sa faca un bine municipalitatii si s-a ales cu casa inconjurata de gunoi si cu o multime de dusmani.

Tone de gunoi la marginea cimitirului

Pe terenul Ecaterinei Pirvu si-au facut abuziv case mai multi cetateni de etnie roma. Casele nu sint racordate la reteaua de apa si canalizare a orasului. Apele menajere se scurg in curtea lui Constantin Ciobanu, iar gunoaiele sint depozitate in spatele casei, printre cruci. Mormanul de gunoi are circa trei metri inaltime si citeva zeci latime. Desi nu au contracte cu Salubritatea, locatarii de pe Aleea Corneliu Coposu se pling ca nimeni nu a venit sa ridice gunoiul de mai multi ani.

„Mai are un pic si casa noastra o sa fie ingropata in gunoi“, sustine unul dintre locatarii care contribuie la inaltarea mormanului de gunoi.

Pentru a determina autoritatile locale sa curete zona de resturile menajere a fost nevoie de multe interventii. „Am fost in audiente peste tot. Pina la urma, au venit de la primarie la fata locului si in citeva ore au si inceput sa apara primele masini care sa ridice gunoiul“, sustine Constantin Ciobanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS