21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSase vile ANL, construite sub nivelul strazii

Sase vile ANL, construite sub nivelul strazii

Se pare ca autoritatile craiovene sint urmarite de ghinion. Dupa ce au pierdut citeva miliarde si au intirziat mai multe luni finalizarea lucrarilor la vilele ANL de linga Parcul „Romanescu“ din cauza falimentului primei cistigatoare a licitatiei, SC CORA INVEST GROUP SA, acum au constatat ca sase vile sint construite sub cota zero. Astfel, apele pluviale, in loc sa se duca spre gurile de scurgere, ajung in casele oamenilor, deoarece sint construite sub nivelul strazii.

Greseala s-a descoperit cind firma SC ERBASU EXPER CONSTRUCT SA a inventariat constructiile incepute de SC CORA INVEST GROUP SA si dupa ce Primaria Craiova a executat racordurile la gaze si apa si aproape a terminat drumul de acces. Reprezentantii primariei sustin ca greseala nu le apartine si ca toate cotele lor de executie au fost corecte si respectate la milimetru.

Cu toate acestea, la aflarea vestii, edilul-sef al orasului, Vasile Bulucea, a facut criza de nervi. „Incompetentilor!“, urla primarul la subalternii sai, desi acestia nu erau vinovati. Vina apartine in exclusivitate proiectantului vilelor, platit de ANL.

Cu noaptea in cap, Bulucea a facut o vizita de lucru pe santier, in incercarea disperata de a gasi o solutie de compromis.

„Vom taia un pic din strada, un pic din case si vom vedea cum vom face sa iesim din necaz“, da asigurari Vasile Bulucea.

La o prima evaluare, pentru a indrepta greseala, trebuie facute niste canale de drenaj pentru ca vilele sa nu fi inundate la fiecare ploaie sau sa se sparga strada si sa fie coborita la cota corespunzatoare. Paguba va fi suportata din bugetul ANL, care are un fond „cota de neprevazut“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS