10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCinci cazuri de abateri de la lege

Cinci cazuri de abateri de la lege

In satul Facai, comuna Podari, pe soseaua Craiova – Bechet a avut loc ieri un control rutier care a vizat ilegalitatile din transportul de persoane. Filtrul a fost executat de o echipa mixta, formata din inspectori din Brasov si din alte judete din cadrul Autoritatii Rutiere Romane, al Politiei Rutiere Craiova si comisari ai Garzii Financiare. Tinta actiunii au fost rechinii care fac piraterie pe soselele doljene. Ei ademenesc navetistii cu masinile si tarifele lor, luind astfel clientii operatorilor de transport in comun care lucreaza legal.

Din aproximativ 20 de autovehicule verificate s-au inregistrat cinci cazuri de abateri de la lege. Respectivii conducatori auto au fost sanctionati contraventional cu sume cuprinse intre citeva sute de mii de lei si citeva milioane.

Bobi Petre circula cu un Opel Ascona, W34426M, inmatriculat in Austria, in care transporta cinci persoane. Acestea nu au facut dovada unei legaturi de rudenie cu soferul, motiv pentru care inspectorii l-au amendat pe conducatorul auto cu suma de 3,2 milioane de lei. Au mai fost depistati citiva soferi de pe cursele din interiorul judetului, in autobuzele carora nu toti calatorii detineau bilete. Acestia au fost sanctionati cu doua sau trei sute de mii de lei. „Calatorii trebuie sa inteleaga ca la pirati nu sint asigurati nici ei si nici bagajele lor. Biletul de calatorie reprezinta polita de asigurare in situatii nedorite“, au declarat oamenii legii. De asemenea, acestia au tinut sa precizeze ca astfel de controale vor continua pina dupa Sarbatori, cind va intra in vigoare Legea taximetriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS