11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO tinara de 17 ani a disparut de acasa

O tinara de 17 ani a disparut de acasa

Mirela Dragomir, din Cernele, a disparut de acasa acum o saptamina. Desi nu este prima data cind le face parintilor aceasta „surpriza“, ingrijorarea familiei a intrecut acum orice masura. Fiind la o virsta periculoasa – dupa cum declara mama fetei -, nu este exclus ca minora de 17 ani sa fi intrat intr-un anturaj nesanatos, care sa-i creeze probleme serioase. Din acest motiv, trecind peste orice rusine care ar putea pata numele familiei, Elena Dragomir face publica disparitia fiicei sale: „Vreau sa o feresc de necazuri, sa inteleaga ca nu e usor printre straini. Sa nu inceapa sa fure, sa minta sau mai stiu eu ce…“

Era in clasa a cincea cind a plecat prima data de acasa. Nimeni nu stia nimic de ea. Parintii intrasera in panica: fetita nu implinise 11 ani si nu le crease nici un fel de probleme pina atunci. Invata bine si era de o cumintenie desavirsita. Au presupus deci tot ce era mai rau: ca a fost furata de vreun nenorocit, ca a avut vreun accident, ca, Doamne fereste, e moarta pe undeva si nimeni nu stie de ea. Patru zile s-au chinuit parintii si cei doi frati mai mari sa afle ceva de soarta Mirelei. In cele din urma au gasit-o. Era la Cornita, la casa parinteasca a mamei sale.

„Am dus-o la doctor“, povesteste mama, „am zis ca e bolnava, ca are ceva la cap. Si am tinut-o cu tratament la LSM trei ani, pina mi-a spus doctorul ca s-a facut bine“, a spus mama Mirelei.

Anul trecut insa, prin iunie, Mirela a disparut iarasi de acasa. De data aceasta au trecut mai bine de trei saptamini pina sa fie gasita.

„Ne-am trezit intr-o zi cu un baiat la poarta. Mi-a zis sa o iert pe fata, ca nu a vrut, ca nu o sa mai faca, dar ca nu a patit nimic. A stat la el, ca-l iubeste, dar acum vrea sa se intoarca acasa“, povestesc parintii tinerei de 17 ani.

Elena i-a cerut adresa barbatului. Apoi l-a trimis pe barbatu-sau la Barbatesti, s-o ia pe Mirela. Fara sa o pedepseasca in vreun fel, parintii au primit-o pe fata inapoi, multumindu-i lui Dumnezeu ca e sanatoasa si intreaga. De mai mult nu aveau nevoie.

A zis ca pleaca in oras si nu s-a mai intors

Duminica, 23 noiembrie, Elena a vazut-o pe Mirela imbracata de oras.

„Cizmulite maro, o geaca scurta, alba si pantaloni negri. A zis ca merge in oras, la Craiova, si, fara sa mai astepte sa zic eu ceva, s-a dus spre statie sa astepte autobuzul. Nu avea bagaje, nu avea nimic. Nici actele nu si le-a luat“, isi aminteste Elena.

De atunci au trecut noua zile, timp in care Mirela nu a dat nici un semn de viata. Degeaba au incercat parintii s-o caute la prieteni, rude, pe la scoala – Grupul Scolar Industrial CFR Craiova, unde este eleva in clasa a X-a A- nimeni nu a mai vazut-o de atunci: „S-au mirat toti cind le-am spus ce s-a intimplat, mai ales profesorii. Mirela invata destul de bine si era o eleva cuminte, nu le facea probleme. Daca i s-a intimplat ceva?“

In ciuda acestei ingrijorari, Elena Dragomir nu poate sa nu ia in calcul experientele trecute. In fond, Mirela nu a fugit de acasa doar o data, ba, mai mult, a doua oara, la nici 16 ani, a locuit cu un barbat.

„Nu pot sa bag mina in foc ca este fata cuminte. Cine mai poate, in zilele noastre? Dar vreau sa stiu si eu ce face, daca e bine, sanatoasa. Vrea sa plece? Bine! Numai sa stiu si eu de ea, ca sint mama ei. Si vreau sa afle ca o caut, ca nu e singura pe lume. Iar daca nu se mai intoarce, macar sa nu fure si sa nu minta!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS