3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii s-au inghesuit in magazinele care vind electrocasnice in rate

Craiovenii s-au inghesuit in magazinele care vind electrocasnice in rate

Magazinele craiovene profilate in vinzari de aparatura electrocasnica in rate au fost asaltate de sute de cetateni.

Informatia conform careia BNR va sista creditarea populatiei i-a speriat pe cei care intentionau sa cumpere astfel de bunuri. Asa ca au dat buzna in magazine, cerind formulare pentru completare si asteptind inghesuiti sa le vina rindul pentru incheierea contractelor.

Zvonuri, agitatie, dar nici o hotarire legala

Luati pe sus, reprezentantii firmelor s-au mobilizat ca sa nu plece nici un client neservit. La magazinul Altex, de exemplu, s-a renuntat la copia dupa cartea de munca, pentru a facilita completarea dosarelor. „Daca se va adopta aceasta hotarire a BNR, vom fi afectati direct prin scaderea numarului de clienti. Lumea este speriata si din acest motiv este aglomeratie in magazin, dar BNR spune, noi mergem mai departe“, a spus Catalin Vladulescu, de la magazinul Altex.

De doua zile, este inghesuiala si agitatie in timpul programului, in ciuda faptului ca inca nu s-a dat nici o instructiune de la sucursalele bancilor care crediteaza cumparatorii casnici.

„Sistemul cred ca va continua, dar cu anumite restrictii. Va fi nevoie de un girant la care se renuntase, si de avans, la care, de asemenea, se renuntase. Se va crea un birou national, pentru a se vedea daca omul a mai luat credite din alte parti, intrucit s-a creat un deficit comercial, cum zice BNR. In tara, nu mai avem decit trei marci romanesti de produse electrocasnice: Artic, Satu Mare si Iasi, dar si acestea au fost cumparate de firme straine. Producem frigidere, aragazuri, aspiratoare si atit. Cred ca in decembrie nu se va lua nici o masura impotriva populatiei. Daca bancile nu vor mai da credite pesoanelor fizice, sint fonduri de investitii cu care vom lucra si vom gasi solutii pentru ca sistemul sa functioneze in continuare“, a declarat Traian Budurnoiu, patronul magazinului Traian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS