Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Comerciantii trebuie sa-si ia autorizatii pentru vinzarea pocnitorilor

Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Mehedinti a eliberat sapte autorizatii pentru agentii economici care vor sa comercializeze materiale pirotehnice artizanale, in perioada sarbatorilor de iarna. Potrivit inspectorului-sef adjunct, Grigore Zinca, cu toate ca vinzarea acestor produse este permisa numai in perioada 29-31 decembrie, solicitarile pentru acordarea de autorizatii se depun din timp la sediul inspectoratului, pentru a fi analizate si aprobate sau respinse, dupa caz.

CFR Mehedinti, cel mai mare datornic la ELECTRICA

Sectia Mehedinti a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Calatori este cel mai mare datornic la plata energiei electrice catre ELECTRICA Drobeta Turnu Severin. Suma restanta se ridica la peste 30 de miliarde de lei, dar, potrivit reprezentantilor ELECTRICA, ea va putea fi recuperata. „Nu este vorba de o societate care sa dispara peste noapte, astfel ca nu ne facem probleme. Dintre cei aproximativ 60 de consumatori industriali din judet, o parte au reusit sa-si achite datoriile restante, cum au fost SECOM sau SGCL Orsova“, a spus Constantin Bugaru, directorul ELECTRICA Drobeta Turnu Severin.

Furt de lemne la Simnicu de Sus

Lucratorii Postului de Politie Simnicu de Sus impreuna cu reprezentantii primariei si ai Ocolului Silvic Craiova au efectuat, vineri dupa-amiaza o razie pentru depistarea hotilor de lemne. Ajungind in padurea din zona Valea Manastirii, i-au surprins in flagrant pe Grigore si Stelian Hirsoveanu, impreuna cu Cornelia Moga, toti din localitate, care taiasera ilegal mai multi copaci si se pregateau sa-i duca acasa. Cantitatea de 18 metri cubi de material lemnos, in valoare de circa 87 de milioane de lei, a fost recuperata, iar cei trei s-au ales cu dosar penal.

Biciclist accidentat mortal de un camion

Marin Nautu, de 55 de ani, din comuna Slatioara- Olt, a fost accidentat mortal, la sfirsit de saptamina. Acesta circula pe bicicleta si se indrepta spre casa, cind, la efectuarea unui viraj, pentru ca nu s-a asigurat, a fost izbit in plin de un autocamion. Autocamionul, cu numarul de inmatriculare VS-03-UNC, proprietate a SC UNGUREANU SRL din Vaslui, era condus regulamentar de Neculai Gramada, de 52 de ani, tot din Vaslui. Marin Nautu a fost transportat la morga Spitalului Judetean Slatina. Politistii continua cercetarile pentru stabilirea exacta a conditiilor in care a avut loc accidentul.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version