17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMasacru in rindul maidanezilor din Craiova

Masacru in rindul maidanezilor din Craiova

Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, hingherii aveau sarcina sa adune maidanezii din zona centrala a Craiovei. Insa, nu au mai apucat. Cineva a vrut probabil sa le dea o mina de ajutor si a exterminat toti maidanezii din zona Unirea si a Teatrului National Craiova. Hingherii au venit doar sa ridice cadavrele.

In ultima sedinta a Consiliului Local Craiova de joi, consilierii locali i-au atras atentia primarului Craiovei ca macar de Ziua Nationala sa isi puna serviciul de ecarisaj la treaba pentru a aduna maidanezii din centrul orasului. Poate fi doar o simpla coincidenta, dar, la citeva ore de la incheierea sedintei, in zona Unirea au inceput sa moara ciinii maidanezi.

„Faceau spume la gura, pierdeau necontrolat materiile fecale si in cinci minute mureau. Pe la miezul noptii, eu am luat doi ciini acasa, in speranta ca ii mai pot salva. Mare pacat, pentru ca unii dintre catei stau in jurul blocului de sase – sapte ani“, a spus Daniela Nane

Ieri-dimineata, in zona Unirea si in parcul de linga Teatrul National Craiova erau imprastiate cadavrele a peste 20 de maidanezi.

Locatarii blocurilor de pe strada Romul cred ca este o actiune organizata de cineva care stia exact ce face. „Dupa simptomatologia prezentata este clar ca animalele au fost otravite cu stricnina. Au spume la gura, limba vinata si ochii – dilatati. Ori este vreun psihopat care uraste ciinii, ori cineva a dispus otravirea lor“, a spus Bogdan Petrica, medic veterinar.

Ceea ce-i nemultumeste pe locatari este ca nu numai ciinii comunitari au avut de suferit, ci si cei care au fost scosi la plimbare de stapini.

„Catelusa mea a fost si ea otravita. Am scos-o la plimbare aseara tirziu si, la putin timp dupa ce i-am dat drumul din lesa, am gasit-o in spasme. I-am dat imediat atropina si inca nu stiu daca va scapa“, a mai spus Bogdan Petrica.

Stricnina este ca o plastilina si poate fi pusa in orice aliment aruncat la intimplare.

Hingherii

Serviciul de Ecarisaj Craiova sustine ca nu stie ce s-a intimplat si cine a pus otrava. „Noi am fost trimisi de director sa ridicam mortaciunile si atit“, a spus Constantin Vladaia, tehnician in cadrul Serviciului de Ecarisaj. Hingherii cred ca nu s-a folosit stricnina la otravirea maidanezilor, deoarece aceasta substanta deosebit de toxica este interzisa de mai bine de cinci ani.

Cadavrele ciinilor sint depozitate la putul sec de la Facai. Despre efectuarea unor analize nu poate fi vorba, atita timp cit cineva nu isi asuma responsabilitatea de a duce la Directia Sanitar- Veterinara (DSV) Dolj unul sau doua cadavre. „In urma necropsiei si a unui set complet de analize, putem stabili cauza mortii. Si, atita timp cit este vorba de ciinii fara stapin, analizele le facem gratis“, a spus Eugen Diaconu, directorul DSV Dolj

Otravirea in masa a maidanezilor se pare ca nu-i impresioneaza decit pe locatarii blocurilor care i-au hranit de ani. Autoritatile locale ramin indiferente, mai ales ca nu-i singurul caz de acest gen petrecut in Craiova. In urma cu citeva luni, in zona Lapus-Arges au murit subit in jur de 15 maidanezi. Nici atunci nimeni nu a luat vreo masura pentru depistarea cauzei mortii ciinilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS