16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProduse mincate de soareci - oprite de la comercializare

Produse mincate de soareci – oprite de la comercializare

In urma celor 50 de controale efectuate saptamina trecuta la agentii economici din Drobeta Turnu Severin si judet, inspectorii OJPC Mehedinti au depistat abateri la 35 dintre acestia.

Pentru abateri de informare-etichetare sau neasigurarea conditiilor igienico-sanitare la depozitare si transport au fost oprite temporar de la comercializare produse in valoare de 77,9 milioane de lei.

Inspectorii au gasit la comercializare produse mincate de soareci sau cu termenul de valabilitate expirat in valoare de noua milioane de lei, acestea fiind oprite de la comercializare si retrase din circuitul consumului uman. Controalele din aceasta perioada au fost realizate in special la agentii economici care comercializeaza, fabrica, depoziteaza sau transporta piine si produse de panificatie. Au fost verificati 20 de producatori de piine si zece comercianti.

„Am gasit 8.562 kg de materii prime, produse de panificatie, cu abateri, in valoare totala de 110 milioane de lei. Principalele abateri constau in produse cu parametri calitativi neconformi; de exemplu, piine alba fabricata din faina necernuta, paviment acoperit cu resturi de aluat, malaxoare si cuve necuratate, cu urme de coca veche“, a spus Anastasia Horhoianu, directorul executiv al OJPC Mehedinti.

Pentru toate aceste abateri, inspectorii au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de peste 30 de milioane de lei, iar in cazul a noua agenti economici s-a dispus oprirea temporara a fabricatiei, pina la intrarea in legalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS