16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

WC-uri ecologice in Tirgu Jiu

Consiliul Local Tirgu Jiu a aprobat un contract cu o societate comerciala prin care va da in folosinta gratuita mai multe spatii din oras pentru instalarea de WC-uri ecologice. Conform contractului, in schimbul amplasamentului gratuit, societatea va deschide spatii comerciale prevazute cu toalete la care populatia va avea acces gratuit si unde trebuie asigurata curatenia.

Dispozitii ale Ministerului Educatiei

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) a dat dispozitii finale cu privire la constituirea claselor de inceput pentru anul scolar 2004-2005. Grupa de inceput din invatamintul prescolar va fi de cel mult 20 de copii, iar clasa I din invatamintul primar va fi constituita din maximum 25 de elevi. De asemenea, clasele de inceput din invatamintul gimnazial si postliceal de stat cu taxa vor avea cel mult 30 de elevi, in timp ce clasele a IX-a de liceu si anul I din scolile de arta si meserii vor fi constituite din 28 de elevi.

Lucrari sistate de Inspectoratul in Constructii Gorj

Lucrarile la doua constructii din judet au fost oprite de angajatii Inspectoratului de Constructii Gorj. Constructiile apartin unor societati comerciale din Motru si Albeni, care au fost amendate cu 20 de milioane de lei fiecare. Inspectorii in constructii au precizat ca nu a fost respectata autorizatia de construire. „Pentru executarea unui spatiu comercial a fost obtinuta autorizatia doar cu parter, insa investitorul a executat si etajul“, a declarat inspectorul-sef Ilie Merfu.

800 de milioane pentru impodobirea orasului si cadouri

Aproximativ 800 de milioane de lei vor fi alocate in acest an din bugetul local al muncipiului Tirgu Jiu pentru cheltuielile de sarbatori. Banii vor fi folositi pentru impodobirea orasului si pentru cumpararea cadourilor pentru colindatori. In plus, conducerea primariei spera sa gaseasca sponsori care sa-i ajute cu alimente pe asistatii cantinei sociale.

Viceprimari suspendati din functii

Doi viceprimari din Gorj, lideri ai organizatiilor locale PSD, au fost suspendati din functii. Viceprimarii Ilie Ungureanu de la Ticleni si Bebe Tauru de la Urdari, presedinti ai organizatiilor de partid, au fost demisi de conducerea judeteana a partidului pe motiv ca au facut propaganda altor formatiuni politice. „Viceprimarul din Urdari mergea prin circiumi si facea campanie PRM-ului“, a anuntat conducerea executiva a PSD Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS