8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a desfasurat cercul profesorilor de limba si literatura romana

S-a desfasurat cercul profesorilor de limba si literatura romana

Cercul profesorilor de limba si literatura romana din invatamintul preuniversitar doljean s-a desfasurat simbata in sala de sport a Grupului Scolar ICM „George Bibescu“ din Craiova. Au lipsit nume de rezonanta precum Constantin M. Popa, Marian Barbu, Aurelian Zisu si altii.

„Modalitati de organizare a procesului de predare – invatare centrat pe elev pentru atingerea obiectivelor disciplinei“ a fost tema cercului, in cadrul careia profesorii de specialitate au prezentat referate, proiecte etc.

Alina Tacu a prezentat „Strategii de predare corespunzatoare stilurilor individuale de invatare“, Petruta Ciobanescu si Claudia Tiucu s-au ocupat de „Modul de organizare a colectivului de elevi pentru accentuarea caracterului participativ-activ“, iar Lucia Duican a prezentat o secventa de lectie.

Profesoara Mirela Lungu s-a evidentiat cu „Ghidul virtual al elevului – sursa de informare personalizata“, demonstrind eficienta calculatorului in asimilarea de cunostinte din acest domeniu. De asemenea, Alice Combei a intocmit un referat despre „Particularitati metodice centrate pe elev in invatamintul seral“.

Limbajul se asemana intrucitva cu cel al unei ideologii de mult apuse. Profesorul Nicolae Pirvulescu a fost singurul care nu a acceptat impostura: „Nu doresc sa intru in detalii. Va citesc doar o fraza dintr-un referat: «Predarea lectiei Literatura romana dupa Revolutia de eliberare sociala si nationala presupune o expunere echivalenta unei demonstratii de gindire…» Hai sa fim seriosi! Nu sint doar probleme de forma, ci si de fond“. Acesta a constatat o ascensiune a limbajului pedagogic si o scadere a celui de specialitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS