15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn vilcean s-a ales cu dosar penal

Un vilcean s-a ales cu dosar penal

Politistii de frontiera din Vama Portile de Fier I l-au retinut pentru cercetari, ieri-dimineata, pe Sorin Gheorghe, de 27 de ani, din Vilcea, care se intorcea din Italia.

Tinarul avea un pasaport eliberat in 1997 de Serviciul de Evidenta Informatizata Giurgiu, iar acum se intorcea in tara, in baza unui titlu de calatorie eliberat de Ambasada Romaniei la Roma pe alt nume decit cel din pasaportul eliberat.

Din primele cercetari s-a constatat ca in 1998 barbatul s-a casatorit, preluind numele sotiei, dar nu a mai avut bani sa schimbe pasaportul. Folosind documentul de calatorie pe numele initial, el a iesit din tara in 2001, deplasindu-se in Italia, unde a stat pina cind a fost prins de autoritatile acestei tari si returnat. Politistii de frontiera i-au intocmit dosar penal pentru infractiunile de fals privind identitatea, uz de fals si iesire din tara prin trecerea frauduloasa a frontierei de stat. Tot ieri, politistii de frontiera mehedinteni au depistat un cetatean roman in pasaportul caruia erau inlocuite doua file.

In urma cercetarilor, s-a constatat ca Lucian Barbu, de 38 de ani, din Dolj, a iesit legal din tara in anul 2000, in Ungaria, iar de acolo, in Austria, unde a fost prins de autoritatile acestui stat si i s-a aplicat o interdictie pe o perioada de un an. Pentru a calatori in Italia, tara din care se intorcea acum, barbatul a recurs la inlocuirea filei respective, modificindu-si seria pasaportului. Politistii de frontiera i-au intocmit insa dosar penal, pentru infractiunile de fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS