Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Copiii de sase ani se vor duce la scoala numai daca vor vrea parintii

Conducerea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului sustine ca, incepind cu anul scolar 2004-2005, „inspectoratele scolare trebuie sa ia toate masurile care se impun pentru asigurarea inscrierii in clasa I a tuturor copiilor in virsta de sapte ani, a copiilor in virsta de sase ani numai cu solicitarea scrisa a parintilor“. De asemenea, inspectoratele scolare trebuie sa asigure cuprinderea in invatamintul postgimnazial a intregii generatii de absolventi ai clasei a VIII-a.

Primarul din Tirgu Jiu nu este de acord cu Agathon

Primarul orasului Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, a fost foarte mirat cind a aflat ideea lui Dan Matei Agathon, care a sugerat ca membrii partidului care vor sa candideze trebuie sa cotizeze la fondul PSD. Intrebat cu cit va cotiza ca sa candideze pentru un nou mandat in fruntea Primariei Tirgu Jiu, Florin Circiumaru a raspuns rizind: „Poate invers!“, sugerind ca mai degraba partidul ar trebui sa-l plateasca pentru o noua candidatura.

Beneficiarii de alocatii sint asteptati la Directia Muncii

Reprezentantii Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala Dolj (DDFSS), noua denumire a Directiei Muncii, mentioneaza ca numarul beneficiarilor de alocatii de stat si suplimentare din judet a scazut in aceasta toamna pentru ca parintii copiilor care beneficiaza de astfel de alocatii nu au depus adeverinte de elev. Pentru clarificarea situatiei, beneficiarii de alocatii sint asteptati la sediul institutiei amintite, la etajul IV al cladirii PROIECT SA din strada Ion Maiorescu, nr. 4, Craiova. „Trebuie sa vina sa-si lamureasca situatia, aducind adeverinte de elev pentru copiii lor care au implinit 16 ani si urmeaza cursurile unei unitati de invatamint, pentru a demonstra ca au dreptul in continuare la alocatie“, a precizat Gabriel Badea, consilier relatii publice in cadrul DDFSS Dolj.

In Mehedinti, sint aproximativ 10.000 de someri

Numarul somerilor inregistrati in Mehedinti era in octombrie de 9.885 de persoane, mai mic cu 192 fata de luna precedenta. Numarul persoanelor aflate in plata era de 3.439, dintre care beneficiarii de ajutor de somaj reprezentau 87,2%, persoanele care primesc alocatie de sprijin – 2,6%, iar tinerii care beneficiaza de ajutor de integrare profesionala, 10,2%. Rata somajului in Mehedinti este de sapte la suta, fata de media de 6,5 la suta inregistrata la nivel national. Ponderea somerilor inregistrati in populatia stabila in virsta de 18-62 de ani, indicator utilizat la declararea zonelor defavorizate, a fost in judet de 5,1%, fata de 4,4% la nivel national.

Absenteism la alegerile pentru Colegiul Medicilor Gorj

200 dintre cei 700 de medici din judet au participat la alegerile pentru desemnarea unui consiliu judetean al Colegiului Medicilor Gorj. Desi au avut la dispozitie doua zile pentru a vota, medicii au tratat cu indiferenta actiunea. In aceste conditii, se va organiza al doilea tur de scrutin, peste o saptamina sau doua, in functie de decizia comisiei electorale. „Pasivitatea de care au dat dovada romanii la alegeri i-a caracterizat si pe medici. Asa s-a intimplat si acum patru ani. Era de asteptat ca nu vor veni la vot, dar nu stiu care ar fi explicatia“, a spus Dumitru Butulescu, actualul presedinte al Colegiului Medicilor Gorj.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version