21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTavanul a cazut peste rafturile cu carti

Tavanul a cazut peste rafturile cu carti

Tavanul sectiei de imprumut a Bibliotecii Judetene „Christian Tell“ din Tirgu Jiu s-a prabusit peste rafturile cu carti. Personalul bibliotecii a fost nevoit sa mute cartile, iar in sectia de imprumut a fost pus un lighean in care sa se scurga apa care trece prin acoperis. In sala vin saptaminal peste 1.000 de cititori care imprumuta carti.

Desi tavanul a cazut in urma cu o luna, lipsa banilor a pus personalul bibliotecii in imposibilitatea de a-l repara. „Este mai mult decit jenant sa stam cu ligheanul intr-o sala in care vin atitia oameni. Unii cititori ne compatimesc, altii se mai si distreaza cind vad aceasta situatie“, se pling angajatele bibliotecii.

Un miliard de lei, bani necesari pentru reparatii

Repararea acoperisului nu este singura urgenta in cazul acestei cladiri. Biblioteca are nevoie de cel putin un miliard de lei, bani care nu pot fi alocati decit anul viitor. Pina atunci, atit angajatii din cele trei sectii care functioneaza in oras, cit si cititorii trebuie sa se confrunte cu frigul si conditiile improprii de desfasurare a activitatii pentru o institutie de cultura.

La sediul central s-au deteriorat atit acoperisul, cit si peretii exteriori, care au inceput sa se inverzeasca din cauza igrasiei. Una dintre sectiile de imprumut nu are inca o sursa de incalzire. Cea mai grava situatie este insa la sectia pentru tineret si copii, unde cladirea este atit de veche, incit repararea ei este aproape imposibila, avind in vedere bugetul institutiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS