24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBirourile CEREALCOM SA Olt - sechestrate de Fisc

Birourile CEREALCOM SA Olt – sechestrate de Fisc

Strategia asa-zisilor oameni de afaceri, care vineaza cumpararea de active ale firmelor sechestrate pe sume de nimic, ii determina pe inspectorii financiari olteni sa apeleze la tot felul de metode pentru ca statul sa nu ramina in pierdere. Ieri, la propunerea SC CEREALCOM SA Olt, Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Olt a aplicat sechestru pe toate bunurile societatii, respectiv birourile, silozul din Slatina etc. Seful Finantelor Publice oltene, Marin Gubandru, a explicat ca decizia a fost luata pentru a se contracara tentativele eventualilor „investitori“ de a cumpara active ale firmei la preturi derizorii, iar statul sa ramina cu datoriile neincasate.

„Societatea este cel mai mare debitor la bugetul de stat din judet, avind o datorie de 43 de miliarde de lei. Pentru recuperarea unei parti din debit, am organizat trei licitatii prin care am incercat sa vindem silozurile de la Caracal, Corabia si Potelu. Nu am reusit sa obtinem nimic, deoarece nici un investitor nu s-a aratat interesat de activele licitate, cel putin nu oficial. Astazi (ieri – n.r.) am luat decizia, in acord cu debitorul care de fapt a avut aceasta initiativa, de a pune sechestru pe toate bunurile societatii, ca sa recuperam la buget macar o parte din datoria pe care firma o are catre bugetul de stat“, a spus Marin Gubandru.

De curind, Fiscul oltean a vindut in urma unei licitatii Silozul din Portul Corabia care apartinea tot CEREALCOM Olt. Desi silozul valora de zeci de miliarde de lei, abia a fost vindut cu patru miliarde de lei. Din aceasta suma, pentru ca nu DGFP Olt a fost organizatorul licitatiei, in bugetul statului au intrat doar 1,7 miliarde de lei. Marin Gubandru a mentionat ca pina la sfirsitul lunii va fi scos la licitatie si silozul de la Corabia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS