10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

In Olt se fura pina si sondele…

Trei tineri au fost retinuti de politistii olteni in timp ce incercau sa transporte piese dintr-o sonda. Fratii Iulian si Catalin Marius Micu, de 20, respectiv 18 ani, impreuna cu Cosmin Stancu, de 20 de ani, din comuna Verguleasa-Olt, au fost surprinsi zilele trecute in timp ce transportau cu ajutorul unui camion componente ale unei sonde. Dupa efectuarea cercetarilor, politistii au stabilit ca acestia au mai sustras in aceasta luna piese de sonda din parcul petrolier situat pe raza localitatii Verguleasa. Ei au declarat ca intentionau sa vinda piesele la centrul de colectare a fierului vechi „Jane“ din municipiul Slatina. Verificarile continua pentru determinarea intregii activitati infractionale a tinerilor retinuti.

Amendat pentru acte obscene in public

Un barbat din localitatea Pestisani a fost amendat de politie, dupa ce le-a aratat semne obscene mai multor consateni care se aflau intr-un bar din localitate. Eusebiu Laurentiu Pavel, fara ocupatie, a mers la sfirsitul saptaminii trecute in barul SC CINCA SRL. Dupa ce a baut, barbatul a inceput sa le arate celor adunati in circiuma tot felul de semne obscene. Cetatenii au chemat politia, insa barbatul a refuzat legitimarea, aducind ofense si lucratorilor de la Detasamentul de Interventie Rapida. Laurentiu Pavel s-a linistit in momentul in care politia i-a dat o amenda de 40.000.000 de lei.

Subprefectul de Gorj vrea sa-si inchida firma

Subprefectul de Gorj, Eugen Vilceanu, a declarat ca intentioneaza sa-si inchida firma care a derulat mai multe contracte cu Compania Nationala a Lignitului Oltenia (CNLO). Acesta a spus ca societatea, care este trecuta pe numele sotiei sale, inregistreaza pierderi de patru miliarde de lei si in foarte scurt timp, din cauza lipsei comenzilor, va fi inchisa. Subprefectul a afirmat ca lipsa comenzilor se datoreaza si articolelor aparute in mai multe ziare, in care a fost criticat ca face afaceri cu CNLO. Firma ce urmeaza sa fie inchisa are 70 de angajati care vor fi trimisi in somaj. Anul trecut, aceeasi societate a inregistrat un profit de 14 miliarde de lei. In prezent, Eugen Vilceanu este cercetat de IJP Gorj in dosarul AMORIM.

Gasit de politisti la o zi dupa ce lovise cu masina un biciclist

Neatentia in conducere si neacordarea de prioritate pietonilor au fost cauzele producerii, la sfirsitul saptaminii, a doua accidente de circulatie in Mehedinti, soldate ca vatamarea corporala a doua persoane. Vineri seara, in jurul orei 19.00, Popa Magdalena, de 30 de ani, din Bucuresti, conducind neatent un autoturism Volkswagen Golf pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Turnu Severin, la intersectia cu strada Kisseleff, nu a acordat prioritate de trecere Lidiei Istodorescu, de 33 de ani, pe care a accidentat-o usor. Femeia se angajase in traversarea drumului public pe trecerea de pietoni, semnalizata si marcata corespunzator. In aceeasi seara, in jurul orei 21.00, Filip Georgica, de 29 de ani, din comuna Simian, conducind neatent autoturismul Dacia 1300, proprietate personala, pe Drumul Cernetiului, l-a accidentat usor pe Ghidarcea Danut, de 34 de ani, care se deplasa pe o bicicleta, in aceeasi directie de mers. Dupa producerea accidentului, conducatorul auto a parasit locul faptei, fiind identificat de politisti a doua zi. El va fi cercetat pentru comiterea infractiunilor de vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului, fara incuviintarea organelor de politie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS