10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSimoiu - inlantuit de balustrada Curtii de Apel Craiova

Simoiu – inlantuit de balustrada Curtii de Apel Craiova

• Evdalian Simoiu s-a legat ieri cu un lant de balustrada Curtii de Apel Craiova, pentru a protesta impotriva ilegalitatilor si abuzurilor savirsite de justitia craioveana • El a cerut sa vina ministrul justitiei, pentru a-i dovedi ca instantele au gresit si ca el are dreptate • Greva foamei a tinut pina aproape de prinz, cind protestatarul si-a desfacut lacatul cu care era ferecat lantul, si-a luat diplomatul si a plecat acasa

Vineri, ora 9.00. Justitiabilii si avocatii care se grabeau sa ajunga in salile de judecata ale Curtii de Apel Craiova faceau eforturi sa-l ocoleasca, pe scarile instantei, pe barbatul care se legase de balustrada din marmura a scarii de acces cu un lant de doi metri lungime. Barbatul – pe nume Evdalian Claudiu Simoiu, de 53 de ani, din Craiova – purta pe piept o pancarta pe care se mentiona ca face greva foamei din cauza nedreptatilor pe care i le-a facut justitia craioveana, solicitind sa vina ministrul justitiei pentru a rezolva aceasta situatie.

„Singura solutie – demisia lui Ciontu“

„Am fost victima unor nedreptati comise impotriva mea de catre unii judecatori din Craiova, in special de la Judecatorie. Acesti judecatori sint insa o minoritate, pentru ca majoritatea judecatorilor sint onesti si corecti“, a declarat Simoiu, facind referire la mai multe procese, civile si penale, pe care le are la toate instantele din oras, printre care unul cu o persoana care trebuia sa-i confectioneze o usa si un cuier de hol, sau alt proces cu un vecin de la tara, care „ma terorizeaza cu ciinii si ma innebuneste cu muzica“.

Simoiu sustine ca actiunea lui de protest n-a fost bagata in seama de conducerea Curtii de Apel Craiova: „Am gasit intelegere doar la vicepresedinta Victoria Daha, insa dinsa mi-a spus ca nu i se mai da voie sa stea de vorba cu mine, pentru ca ar putea avea probleme. Presedintele Stefan Ciontu nici nu m-a bagat in seama, desi a trecut pe linga mine de citeva ori. Demisia lui Ciontu ar fi singura solutie. Sa-i lase si pe altii mai capabili sa ocupe functii. Ieri ( joi – n.r.) au mincat numai bunatati, iar pe mine m-au plimbat de la o usa la alta, fara sa-mi dea si mie sa gust ceva“.

Protest pentru „imbunatatirea imaginii justitiei“

Simoiu este cunoscut de majoritatea magistratilor si avocatilor craioveni, prin prisma proceselor pe care le are pe rolul instantelor. In unele zile exista complete de judecata special pentru Simoiu, care judeca doar procesele lui.

Simoiu a mentionat insa ca nu este un procesoman, iar protestul sau a avut o motivatie care-i depaseste interesul personal: „Nu fac asta pentru ca as fi procesoman, ci pentru imbunatatirea imaginii justitiei, pentru ca judecatorii care sint corecti sa-i inlature pe cei care fac nedreptati“.

Internat in mai multe rinduri la LSM si la Spitalul Militar pentru diferite afectiuni psihice, Simoiu nu a fost niciodata declarat de justitie lipsit de discernamint, astfel ca are dreptul sa se judece cu cei despre care considera ca ii incalca vreun drept.

Inainte de ora prinzului, Evdalian Simoiu a scos din buzunar cheia lacatului cu care era ferecat lantul, s-a dezlegat, apoi si-a luat diplomatul si a disparut. „O fi plecat dupa covrigi“, spunea politistul care asigura paza Curtii de Apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS