27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte stiri

Tineri disparuti in apele Oltului

Trei tineri din comuna Rusanesti-Olt sint cautati de doua zile in apele riului Olt. Ovidiu Rebica, de 14 ani, Mihai Costea, de 24 de ani, si Catalin Ciucu, de 22 de ani, au plecat pe 29 octombrie sa pescuiasca in riul Olt si nu s-au mai intors acasa. Ultimul dintre ei se casatorise in urma cu doua saptamini. Pina in prezent, politistii au gasit doar haine apartinind tinerilor si vislele de la barca in care fusesera cei trei. Cercetarile politiei continua.

Olteni retinuti pentru comert cu mercur

Doi barbati au fost surprinsi in flagrant de politistii olteni zilele trecute, pe raza comunei Stoenesti, pe cind incercau sa vinda 3,4 kilograme de mercur. Cei doi vinzatori ambulanti, Ilie Nicola, de 46 de ani, din comuna Gostavatu, si Tanase Stanescu, de 40 de ani, din comuna Stoenesti, procurasera mercurul in urma cu aproape cinci ani de la o statie de pompare, unde unul dintre ei lucra la acea vreme. Amatorii de chilipir erau in asteptarea clientilor carora le promisesera ca le vor vinde mercurul contra sumei de 1.000 de dolari kilogramul, cind au fost prinsi in fragrant. Politistii continua cercetarile in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a celor doi.

Mehedintean trimis in judecata pentru furt calificat

Politistii severineni au propus trimiterea in judecata a lui Giani Cristian Tudor, de 21 de ani, din Drobeta Turnu Severin, cercetat in stare de arest preventiv pentru furt calificat in forma continuata. In cursul lunii octombrie, barbatul a patruns, folosind chei potrivite, in locuinta unei femei din comuna Malovat, de unde a sustras bani si bunuri in valoare de 30 de milioane de lei. Prejudiciul a fost recuperat in mare parte.

DN 6 – blocat din cauza unui accident

Patru persoane au fost ranite intr-un accident de circulatie petrecut joi seara, pe Drumul National 6, in tunelul Bahna, din judetul Mehedinti. Daniel Valentin Gligore, de 31 de ani, din Drobeta Turnu Severin, si Albieru Ovidiu, de 27 de ani, din Resita, conducatorii a doua autoturisme Dacia, ambii neatenti, au intrat in coliziune laterala. In urma impactului, a rezultat accidentarea grava a Veronicai Albulescu, de 50 de ani, si vatamarea corporala usoara a lui Ion Albulescu, de 63 de ani, ambii pasageri in autoturismul condus de resitean. Alti doi pasageri din autoturismul condus de severineanul Daniel Gligore, respectiv Daia Constantin, de 46 de ani, si Sebastian Niculescu, de 53 de ani, au fost raniti usor. Victimele au fost transportate la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin, fiind in afara oricarui pericol. Din cauza accidentului, circulatia pe Drumul National 6, in zona tunelului Bahna, a fost blocata pentru o ora.

Turcii de pe Valea Oltului – acuzati de uz de arme ilegale

Unul dintre turcii care au detinut pina nu demult o parcare pe Valea Oltului, este vorba de Europa Gallery, este cercetat, pentru detinere ilegala de arma. Pe numele lui s-a primit o plingere potrivit careia ar fi amenintat cu pistolul si ar fi lovit un individ din Brezoi. Zikri Gunes neaga orice acuzatie, dar si faptul ca ar detine vreo arma. Cu toate acestea, s-a gasit un cartus de 9,65 mm, pe care turcul sustine ca l-ar fi gasit in parcare, fapt pentru care ar exista si martori. Victima, Petre Cata, de 20 de ani, a fost angajat bodyguard al noului proprietar al parcarii. El ar fi fost amenintat in urma unui conflict izbucnit intre actualul si vechiul patron.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS