8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoamna Sunca, de la RAT, pe post de pitbull

Doamna Sunca, de la RAT, pe post de pitbull

O fetita de opt ani impreuna cu sora ei de zece ani au fost sechestrate, in urma cu citeva zile, de o controloare intr-un tramvai apartinind Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova si duse la capat de linie, pe motiv ca nu aveau bilet de calatorie. De frica, fetita cea mica a facut pe ea, fapt care nu a impresionat-o pe controloare, care a continuat sa le terorizeze pina cind le-a vazut plingind in hohote. Fetitele au fost perchezitionate, apoi au fost abandonate de controloare, care s-a reintors in oras cu tramvaiul. Angajata RAT crede ca ea si-a facut datoria.

Pe 29 octombrie era ziua de nastere a micutei A.T. (respectind rugamintea tatalui, vom folosi doar initialele copiilor), care a implinit opt ani. Dimineata, impreuna cu sora ei de zece ani, L.T, primise de la parinti bomboane pentru colegi si bani pentru biletele de tramvai. Pentru ca era sarbatoare, fetele au cheltuit si banii de bilete pe dulciuri, urcindu-se in tramvai fara bilet. Intre statiile de calatori dintre Spitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova si Scoala nr. 12 de pe bulevardul Nicolae Titulescu a venit controlul, fetitele fiind descoperite fara bilet de calatorie. Controloarea Gheorghita Sunca, avind ecusonul 057, nu le-a lasat sa coboare la statia din apropierea casei, pe motiv ca doar la cap de linie se duc infractorii. La locul amintit, le-a dat jos din tramvai, desi fetitele spusesera cum le cheama si unde locuiesc si le-a perchezitionat cautind carnetul de note (!!). Fetitele au plins pina cind cea mica a facut pe ea, i-au spus controloarei ca nu stiu sa se duca acasa de la capatul liniei, dar Gheorghita Sunca nu s-a lasat induplecata si s-a reintors cu tramvaiul in oras. La capatul liniei de tramvai le-a gasit o cunostinta a parintilor, care le-a adus acasa in jurul orei 15.30, ora pina la care parintii le cautasera si la morga. A doua zi, tatal fetitelor s-a prezentat la casieria RAT sa achite eventuala amenda si, in schimbul a 200.000 de lei, a primit bilete de calatorie cu o valoare de 8.000 de lei, pe care era aplicata o stampila cu valoarea de 20.000 de lei.

„Le-am dus la cap de linie ca trebuia sa-mi pun ochelarii“

Despre cele intimplate, Gheorghita Sunca a spus: „Le-am dus la cap de linie, la PECO din Craiovita, desi imi spusesera cum le cheama, pentru ca nu pot sa scriu in timp ce tramvaiul merge si mai trebuia sa-mi pun si ochelarii. Nu erau singure. Mai era un baietel cu ele si ala tot fara bilet. Daca le-am prins ce voiati sa fac? Nu trebuia sa le amendez? Le-am cautat in ghiozdan si in buzunare de carnetul de note, sa vad daca m-au mintit sau nu cu numele lor. Nu e adevarat ca le-a fost frica, pentru ca doar au plins. Mi-au spus din tramvai cum le cheama, dar nu puteam sa cobor cu ele in statia in care trebuia sa coboare ele, ca la cap de linie se duc aia fara bilet. Cind m-am urcat in tramvai sa ma duc in oras si pe ele le-am lasat jos, le-am spus sa aiba grija pe unde traverseaza, sa nu dea ceva peste ele“.

Nicolae Andonache, seful Compartimentului de control al RAT Craiova, a chemat-o la sediu pe controloarea Sunca, fiind indignat de comportamentul angajatei. Directorul general al RAT, Iulian Ocroteala, a promis ca, daca lucrurile se confirma, Gheorghita Sunca va fi data afara de la RAT. Tatal fetitelor a spus ca o va reclama pe controloare la Parchet pentru sechestrare de minori si comportament abuziv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS