24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi batrini au murit intoxicati cu gaze

Doi batrini au murit intoxicati cu gaze

• Doi batrini din Craiova, sot si sotie, au murit intoxicati cu gazele de la soba de teracota • Cadavrele, in stare avansata de putrefactie, au fost gasite de un vecin dupa aproape o saptamina de la deces

Ion Florescu, de 71 de ani, si sotia sa Silvia Florescu, de 68 de ani, nu mai fusesera vazuti de patru sau cinci zile prin cartier. Initial, vecinii de pe strada Calugareni din Craiova au crezut ca batrinii au plecat la Caransebes sa-si vada fiul, asa ca nu si-au facut griji. Duminica dimineata, unul dintre vecini observind ca poarta era incuiata pe dinauntru a intrat la banuieli. „Era incuiat, iar cheile erau in broasca, pe dinauntru. Atunci mi-am dat seama ca s-a intimplat ceva si am sarit poarta“, a spus Aurel Mustata. Acesta a gasit usa de la intrarea in casa descuiata si a intrat: „Am simtit deodata un miros atit de puternic de gaze, ca mi-a fost frica sa intru. L-am chemat pe vecinul meu Bebe si am incercat sa intram in camera de unde venea mirosul, insa usa era blocata. Pina la urma, am reusit sa aflam ce bloca intrarea. Era vecina Silvia Florescu, moarta. In celalalt capat al camerei, imbracat pe jumatate in pijama, era vecinul. Murise probabil in timp ce se schimba ca sa se culce, ca statea de-a lungul patului cu pantalonii de pijama alaturi“.

Cadavrele celor doi batrini au fost transportate pentru efectuarea autopsiei la Spitalul Municipal „Filantropia“ Craiova. Politia a demarat o ancheta in vederea elucidarii imprejurarilor in care s-a produs decesul. Din primele cercetari, s-a stabilit ca moartea batrinilor a survenit pe fondul unei intoxicatiii cu monoxid de carbon provenit de la soba pe gaze din dormitor.

Vecinii sotilor Florescu vorbesc insa de o posibila crima. „Era singe peste tot in camera. Nu cred ca de la gaze putea sa se intimple asa ceva. Pe aici, pe strada, se spune ca Ion ar fi avut o aventura cu o femeie de 27 de ani, in timp ce nevasta-sa era plecata in America, sa-si viziteze unul dintre copii. Dupa ce s-a intors Silvia Florescu acasa, pe Ion l-a parasit fetiscana aia. Cred ca, din cauza ei, Florescu era in stare sa-si omoare nevasta si apoi sa se omoare si el, dind drumul la gaze“, a mai spus Aurel Mustata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS