17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjScandal intre iubitorii de ciini si administratie

Scandal intre iubitorii de ciini si administratie

Mai multe persoane si o fundatie de protectie a animalelor acuza medicul veterinar angajat de primarie ca se plimba pe scarile blocurilor inarmat cu pistolul cu tranchilizante si trage in animale

Problema ciinilor comunitari din Tirgu Jiu nu pare sa aiba o rezolvare care sa multumeasca atit iubitorii de animale, cit si serviciul de ecarisaj al primariei. Din cind in cind, intre cele doua tabere izbucnesc conflicte care se lasa cu injuraturi si amenintari. Ultimul dintre acestea a avut loc saptamina trecuta, dupa mai multe „razii“ ale angajatilor primariei care se ocupa de prinderea ciinilor, intr-unul dintre cartierele centrale ale orasului.

Fundatia „Pro Animals“ este singura organizatie din Tirgu Jiu care se ocupa de protectia ciinilor comunitari. Aceasta hraneste si ingrijeste patrupedele care sint prinse pe strazi si duse in padocul amenajat de primarie. Chiar daca la prima vedere intre cele doua parti pare a fi vorba de colaborare, in realitate este un conflict continuu. Cele mai mari nemultumiri vin din partea fundatiei, care, alaturi de mai multi locatari ai cartierului Unirii din Tirgu Jiu, acuza angajatii serviciului de ecarisaj ca nu respecta legea in ceea ce priveste capturarea ciinilor, ca omoara patrupedele si pun in pericol chiar viata locuitorilor orasului prin armele pe care le folosesc. „Saptamina trecuta, angajatii Directiei de Servicii Comunale (DSC) Gorj, care se ocupa de ecarisaj, in frunte cu medicul Toma Romulus, inarmat cu un pistol cu tranchilizante, au pornit pe scarile blocurilor din cartierul respectiv si au tras in mai multi ciini, desi este ilegal. In urma solicitarilor noastre ne-a fost restituit un catel, care, desi au trecut mai multe zile de cind a fost „anesteziat“, nu maninca nimic si abia se tine pe picioare. Noi sintem convinsi ca substanta folosita nu respecta legea“, a spus Carmela Serbanoiu, reprezentanta Fundatiei „ProAnimals“.

Cele doua tabere se acuza reciproc de agresivitate

Mai multi locatari din cartier s-au plins la rindul lor ca le-au fost luati ciinii pe care ii ingrijeau pe linga bloc. „Nu stiu ce aveau cu catelul ala ca nu era deloc agresiv. Eu il hraneam si acum mi l-au luat“, a spus Dana Ularu, o locatara. Conducerea DSC Gorj spune ca fundatia face scandal pentru ca doreste sa preia administrarea serviciului de ecarisaj. „Seful acestei fundatii imi impinge oameni, ii injura. Pistolul folosit pentru prinderea ciinilor nu era cu gloante, era cu tranchilizante. Cind e vorba de acest subiect, opinia publica este impartita: unii oameni vor sa scape de ciinii din cartier si foarte putini sint cei care vor sa-i pastreze. Cei de la fundatie sint mereu nemultumiti“, a spus Alexandru Zaharia, seful DSC Gorj. Reprezentantii Fundatiei „Pro Animals“ au declarat ca vor sesiza autoritatile competente sa verifice metodele prin care sint prinsi ciinii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS