11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLeonard Doroftei facut KO de cintar!

Leonard Doroftei facut KO de cintar!

Gala care urma sa se dispute in aceasta seara a fost anulata

Anuntat cu surle si trimbite, meciul de box dintre romanul Leonard Doroftei, campionul mondial al categoriei usoare (versiunea WBA), si panamezul Miguel Callist, programat in aceasta seara (ora 21.30) s-a transformat intr-o tragicomedie.

Lovitura de teatru s-a produs ieri dupa-amiaza, cind romanul nu a reusit sa treaca de cintarul oficial, avind doua kilograme peste greutatea maxima admisa. Intr-un interval de trei ore (intre 16.00 si 19.00), Doroftei s-a cintarit de mai multe ori, dar el a esuat, fiindu-i imposibil sa scape de surplusul de greutate. Panamezul Miguel Callist a trecut fara probleme de proba cintarului.

Din acel moment, a inceput balamucul, mai mult ca sigur din cauza banilor care erau in joc. Regulamentul WBA era urmatorul: Doroftei putea fi acceptat sa boxeze, insa doar pentru bani, centura fiindu-i retrasa din oficiu. La rindul sau, Callist avea alte posibilitati: el putea deveni campion mondial in cazul in care il batea pe roman, plus ca i s-ar fi marit si bursa din penalizarea de 35 la suta cu care ar fi fost sanctionat Doroftei.

In urma negocierilor la singe purtate aseara intre staff-urile celor doi pugilisti nu s-a ajuns la nici un acord, astfel incit gala din aceasta seara a fost anulata. Practic, in urma acestei decizii, titlul mondial al categoriei usoare (versiunea WBA) a ramas vacant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS