8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectorul general al UREX Rovinari, Ilie Seclaman, si-a prezentat demisia

Directorul general al UREX Rovinari, Ilie Seclaman, si-a prezentat demisia

• Daca nu isi vor primi salariile pe luna august, reprezentind 3,2 miliarde de lei, muncitorii ameninta ca de luni vor intra din nou in greva • Angajatii UREX mai au de incasat salarii pe lunile septembrie si octombrie, de aproximativ 15 miliarde de lei • Fostul director Emil Huidu a fost dat in judecata de Alexandru Crisan, patronul UREX Rovinari

Directorul general al UREX Rovinari, Ilie Seclaman, si-a dat demisia, dupa ce a ocupat functia respectiva mai putin de o luna. Din spusele liderului de sindicat Vasile Gosa, Ilie Seclaman si-a inaintat joi demisia Consiliului de Administratie si a parasit societatea, fara sa dea alte explicatii.

Acelasi lucru s-a intimplat si cu fostul director, Emil Huidu, care a renuntat la postul pe care il ocupa, motivind doar ca neintelegerile cu patronul Alexandru Crisan l-au determinat sa procedeze astfel. Emil Huidu, care a stat la UREX numai doua luni, a spart insa tacerea si a dezvaluit modul in care patronul Alexandru Crisan a inteles sa conduca uzina. Din cauza dezvaluirilor pe care le-a facut si a acuzatiilor pe care le-a adus fostului sau patron, Huidu a fost dat in judecata de administratia de la UREX Rovinari.

Greva pluteste in aer

Contactat telefonic pentru a-si spune punctul de vedere in legatura cu ceea ce se intimpla cu uzina pe care o patroneaza, care are datorii la diverse bugete de peste 621 de miliarde de lei, Alexandru Crisan a fost concis in declaratii:

„Nu se verifica aceasta informatie pe care o detineti legata de directorul general… Toate foarte bune!“.

Intrebat daca muncitorii si-au primit salariile, patronul de la UREX Rovinari s-a rezumat in a declara urmatoarele: „Asta nu este treaba dumneavoastra!“.

Vasile Gosa, liderul de sindicat al muncitorilor, a spus ca ieri administratia uzinei ar fi trebuit sa le vireze celor 1.028 de angajati salariile pe luna august, in valoare de 3,2 miliarde de lei.

„Daca acesti bani nu vor fi virati pentru salarii, oamenii mi-au spus ca luni vor inceta lucrul si vor intra din nou in greva. Ilie Seclaman nu mai este director al UREX Rovinari. Am discutat cu el personal. A parasit uzina. Mai avem de incasat pe septembrie si octombrie salarii de aproximativ 15 miliarde de lei“, a spus Gosa. In plus, procesul in care peste 500 de muncitori l-au dat in judecata pe Alexandru Crisan s-a finalizat, liderii de sindicat asteptind in prezent sentintele. Angajatii de la UREX ii cer lui Alexandru Crisan salariile restante, precum si alte drepturi neacordate, acestea figurind in contractul colectiv de munca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS