17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal60 de olteni s-au accidentat la locul de munca

60 de olteni s-au accidentat la locul de munca

Peste 60 de angajati din judetul Olt au suferit accidente de munca de la inceputul anului si pina in prezent. Conform celor declarate de seful Inspectoratului Teritorial de Munca Olt, Radu Tuca, doar unul dintre evenimente a fost mortal, restul accidentelor soldindu-se cu incapacitate temporara de munca.

„Majoritatea incidentelor au fost cauzate de neatentia angajatilor in timp ce prestau anumite activitati la locul de munca, precum si de nerespectarea masurilor de protectie a muncii (nu aveau echipament adecvat etc.). Oricum, spre deosebire de anul trecut, anul acesta, cel putin pina acum, nu s-au produs accidente de munca grave“, a spus Radu Tuca.

Seful ITM Olt spune ca, in functie de domeniul de activitate, cele mai multe accidente de munca, 19, s-au inregistrat in industria metalurgica, in domeniul constructiilor au fost 11 evenimente soldate cu raniti si 13 accidente s-au produs in transporturi. Cel mai grav accident de munca din acest an a avut loc in luna aprilie, la SC SMR Bals, unde o persoana a decedat dupa ce s-a electrocutat.

Inspectorii de munca olteni au verificat peste 600 de unitati economice in vederea diminuarii factorilor de risc care pot provoca accidente de munca grave. Ei au sesizat numeroase deficiente pentru care au aplicat 15 sanctiuni contraventionale in valoare de aproximativ 240 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS