10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLocuitorii din jurul autogarii din Severin, terorizati

Locuitorii din jurul autogarii din Severin, terorizati

• Zeci de autobuze, autocare si microbuze circula zilnic, la citiva metri de ferestrele severinenilor • Reclamatiile depuse la autoritati au ramas fara raspuns

Autogara din Drobeta Turnu Severin a devenit de ceva timp un factor important de poluare fonica si de noxe pentru locatarii din imprejurimi. Zilnic, zeci de autobuze, autocare si microbuze vin si pleaca din autogara severineana. Reclamatiile facute de vecinii autogarii au ramas fara raspuns sau nu s-au confirmat, acestia fiind nevoiti sa suporte in continuare gazele de esapament si zgomotul infernal facut de masini.

„De unde pleaca masina spre Patulele? Mai vine odata autobuzul de Ostrov? Sa-i ia naiba pe toti, nu mai stii de unde sa iei masina pentru acasa“, dar si „Scoate afara autobuzul, ca ne intoxici cu gazele!“, se aude de la ferestrele blocurilor din apropierea autogarii. De la tara sau de la oras, calatorii se strecoara anevoie printre microbuze, autobuze sau taxiuri, pentru a ajunge la peronul dorit. La ghiseul de informatii, coada. Niste tablite aflate la marginea persoanelor indica destinatia si orele de plecare. In ghereta metalica, dispecerul autogarii incearca sa faca fata intrebarilor calatorilor, ale soferilor, in timp ce stampileaza foile de parcurs. Asta in orele de virf, pentru ca in rest sta apatic pe un scaunel si contempla agitatia. „Ziceti-mi cind vine cursa de Orsova, ca trebuie s-ajung la proces!“, spune unul dintre cei care asteapta la informatii. Locatarii din blocurile din apropiere privesc neputinciosi la infernul din apropiere. „Am facut reclamatii la toate institutiile, dar nu s-a luat nici o masura. Ni s-a raspuns ca zgomotul se incadreaza in normativ si ca noxele sint sub limita maxima admisa“, a spus un cetatean care locuieste in zona.

Rezilierea contractelor cu operatorii care polueaza zona nu s-a discutat

Seara, cind se face intuneric, boschetii din jurul autogarii sau scarile blocurilor din apropiere devin locul preferat de usurare al calatorilor. Cei care au nesansa sa se afle in autogara, atunci cind pleaca doua, trei sau chiar patru autobuze, nu vor uita senzatia de sufocare. Oamenii se risipesc ca la comanda.

Reprezentantii autogarii sint obligati prin lege sa incheie contracte cu toti operatorii de transport, fara discriminare, astfel ca de la peroane pleaca masini spre Bucuresti, Timisoara, Craiova, in afara curselor din interiorul judetului. Cei care administreaza autogara spun despre rezilierea contractelor cu acei operatori care polueaza zona ca nu s-a discutat, deoarece statia nu ar avea decit de pierdut.

„Unele vehicule sint parcate in imediata apropiere a blocurilor. Cind pornesc motoarele este un zgomot infernal. Daca acum este asa, cum va fi la iarna, cind va fi frig si vor sta cu motoarele pornite citeva minute?“, a spus Radu Zaharia, locatar intr-un bloc din apropiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS