11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Drept la replica

Ca urmare a aparitiei in data de 22 octombrie 2003, la pagina 3 a ziarului pe care il coordonati, a articolului „Licitatii subterane pentru subsolul Spitalului de Urgenta Craiova, GENERAL COMI – premiata pentru ca are datorii la CAS“, am remarcat inadvertente, precum si o lipsa de documentare, fapt care ne indreptateste sa va comunicam urmatoarele:

– Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate nu finanteaza lucrari de reparatii la unitatile spitalicesti. Conform legii, din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, pentru unitatile spitalicesti, se suporta cheltuieli pentru servicii medicale, medicamente si materiale specifice. Totodata, mentionam ca intre sursele de finantare ale spitalelor se numara: Ministerul Sanatatii si Consiliul Judetean. Specificam faptul ca, in cazul reparatiilor la care se face referire in articol, finantarea este asigurata de catre Consiliul Judetean Dolj.

– Organizarea licitatiilor revine in exclusivitate spitalului, CAS Dolj neputindu-se implica in derularea acestora.

– CAS Dolj a prezentat opiniei publice – in repetate rinduri – chiar prin intermediul presei scrise (deci si cu aportul ziarului dumneavoastra) situatia marilor datornici la Fondul asigurarilor sociale de sanatate, intre care se numara si GENERAL COMI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS