12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTiganiada de la Piatra Olt

Tiganiada de la Piatra Olt

O patrula de la Politia Transporturi Feroviare a surprins la Piatra Olt, in noaptea de simbata spre duminica, un grup de tineri romi care se afla in aria de actiune a politistilor feroviari. Spiritele s-au incins imediat ce politistii au incercat sa-i legitimeze pe tineri. De aici si pina la izbucnirea unui scandal intre romi si politisti, dupa cel de la Craiova, nu a mai fost decit un pas…

Politisti versus tigani

Comisarul-sef al Inspectoratului Judetean de Politie Olt, Florian Baicea, a declarat: „Tinerii romi erau in stare de ebrietate si atunci cind politistii de la Transporturi Feroviare au incercat sa-i legitimeze, acestia s-au opus si au inceput sa le adreseze injurii organelor de control. Politistii i-au cerut unuia dintre ei, care se agita inutil, sa mearga la sediul Politiei Feroviare pentru a rezolva problema. Persoana in cauza a refuzat. Chiar a amplificat incidentul si a inceput sa tipe la organele de control. I-a amenintat, i-a injurat, i-a bruscat…“.

Politistii feroviari au fost nevoiti sa cheme in ajutor o patrula mobila a jandarmilor. Alertati, zeci de romi din zona s-au inarmat cu topoare, sabii si alte arme albe si au intervenit in ajutorul tinerilor. Doar aparitia la fata locului a unei dube cu jandarmi trimise de la Slatina a putut pune capat scandalului. Mascatii au intervenit in forta si i-au pus repede pe fuga pe scandalagii, nu inainte de a-i retine pe cei mai galagiosi dintre ei.

Autoritatile locale – in „silenzio stampa“

Nici Politia Piatra Olt si nici Politia Transporturi Feroviare din localitate nu au dorit sa dea informatii reprezentantilor mass-media care s-au interesat de derularea evenimentelor. Desi scandalul iscat nu s-a soldat nu raniti grav, totusi nu a trecut fara urmari. Trei romi participanti la bataie au fost retinuti preventiv la dispozitia Parchetului de pe linga Tribunalul Olt si sint acum in arestul IJP Slatina sub acuzatia de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. Este vorba despre Florian Ruses si Florian Patru, ambii de 26 de ani, si Mircea Priboi, de 48 de ani. De asemenea, o alta persoana este cercetata in stare de libertate. Ieri, situatia era sub control. Anchetatorii fac cercetari pentru stabilirea cauzelor declansarii acestui incident.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS