11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSi amendat, si cu nasul spart

Si amendat, si cu nasul spart

Un tigan a ajuns miercuri dupa-amiaza la spital dupa ce a atacat un controlor al Regiei Autonome de Transport Craiova.

Alin Tipiste, de 16 ani, tigan din cartierul craiovean 1 Mai, a fost prins de controlorii RAT in timp ce calatorea fara bilet cu un autobuz, pe traseul Romanesti – Gara. Pentru ca adolescentul a refuzat sa se legitimeze, controlorii l-au dat jos din autobuz in statia Oltet. Calatorul fraudulos a revenit insa dupa aproape o ora cu doi-trei tigani si s-au asezat la pinda, asteptind sa le pice in mina lucratorii regiei de transport. La scurt timp, in statie au coborit dintr-un autobuz doi controlori. Unul dintre ei, Vasile Ghita, a fost recunoscut imediat de Tipiste care, incurajat de prezenta prietenilor sai, i-a trintit un pumn peste fata. Controlorul a reusit sa riposteze cu aceeasi moneda, lovindu-l pe Tipiste cu pumnul in nas, inainte ca batausii sa tabarasca pe el. Distractia le-a fost insa intrerupta de jandarmi, care au fost anuntati de cele intimplate chiar de angajatii regiei de transport.

Alin Tipiste s-a ales deocamdata cu o amenda de 1.400.000 de lei pentru tulburarea linistii publice. Nu este exclus insa ca, in urmatoarele zile, sa primeasca acasa si procesul-verbal cu amenda pentru calatorie fara bilet. Oricum, adolescentul va avea timp sa se gindeasca la cele intimplate de pe un pat al Spitalului de Urgenta din Craiova, unde a fost internat la scurt timp dupa cele intimplate cu o „fractura de piramida nazala“.

Alin Tipiste nu a recunoscut acuzatiile care i-au fost aduse, sustinind ca angajatii RAT l-au snopit in bataie fara sa fie provocati: „Am avut bilet, dar cind am vrut sa-l taxez au aparut doi controlori si m-au oprit. Apoi unul dintre ei mi-a dat o palma, iar cind am vrut sa cobor, soferul a blocat usile autobuzului. Am fortat usile ca sa cobor si am fugit, dar controlorii s-au luat dupa mine si m-au lovit cu o bita si cu pumnii“. Tipiste mai spune ca bita a fost confiscata de jandarmi, pe mina carora a fost dat de aceiasi angajati ai Regiei de Transport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS