14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSechestru pe Mihailescu

Sechestru pe Mihailescu

Situatia este din ce in ce mai tensionata la divizionara B craioveana Extensiv. Problema? Banii. Criza financiara prin care trec fratii Mihailescu de ceva timp incoace i-a adus pe jucatori in pragul disperarii. „Nu poti face performanta pe stomacul gol“, afirma jucatorii legitimati la formatia din Parcul „Romanescu“. Dupa meciul de Cupa, pierdut cu 1-2, cu divizionara D, Chimia, capitanul ros-verzilor, Bornescu, declara: „Asta se intimpla cind ai aceste conditii. Peste tot se investeste, numai la Extensiv nu!“. In plus, tot Bornescu zicea ca din cauza situatiei de la echipa a slabit zece kilograme. Asa cum era de asteptat, jucatorii au rabufnit la antrenamentul de marti dimineata, nemaidorind sa se schimbe si sa efectueze pregatirea. „Pina nu primim banii nu ne mai antrenam! Pai, e posibil, dupa ce ca ai un salariu de doua milioane, nici sa nu-l primesti?! Nu mai rabdam, n-avem ce minca. A trecut jumatate de an si nu ne dati nimic!“, au fost reprosurile elevilor antrenati de Eugen Neagoe. Picatura care a umplut paharul a fost insa faptul ca inainte de meciul cu Cimentul Fieni, de simbata, fratii Mihailescu le-au promis jucatorilor cite o suta de dolari prima de victorie, imediat dupa meci. Lucru care nu s-a intimplat. De fapt, de atunci, dinaintea meciului, fratii Mihailescu nu au mai fost zariti de jucatori, pina marti dimineata. La fel s-a intimplat si dupa egalul, 1-1, cu Pandurii Tirgu Jiu, cind totusi jucatorilor le-a fost dat cite un milion de lei, asa, ca sa le mai inchida gura.

Eugen Mihailescu, sechestrat in vestiar

Jucatorii, dupa cum sustine unul dintre ei, care nu vrea sa-si decline identitatea, profitind de venirea lui Eugen Mihailescu la baza sportiva, l-au invitat la o discutie in vestiar, unde l-au inchis si au inceput reprosurile. Injuriile si strigatele au fost de nedescris, Eugen reprosindu-le jucatorilor: „V-am anuntat situatia inca din vara, ce mai vreti acum?“. Acelasi jucator spune ca au rabufnit acum pentru ca „inainte, cind ceream banii, ne spuneau ca nu ne dau deoarece nu cistigam?!“. Pina la urma, mai de voie, mai de nevoie, jucatorii au fost intorsi ieri la antrenament, la care a lipsit insa „principalul“ Eugen Neagoe.

Circul a continuat ieri

Varianta data pe piata ieri a fost una, caraghioasa! Drept motivatie, jucatorii, dupa ce se intrebau unii pe altii daca au facut antrenament marti, au lansat doua variante. Madalin Ciuca, in calitatea sa de capitan, a declarat: „Nu am facut marti dimineata antrenament pentru ca nu am avut apa calda. Nu poti sa te antrenezi pe frigul asta si dupa aceea sa pleci asa acasa, ca racesti“. Asta, in conditiile in care, marti, la ora desfasurarii antrenamentului, la Craiova era un soare arzator si vreo 25 de grade Celsius. Ciuca a confirmat ca nu si-a primit drepturile salariale de doua luni, dar este un fericit, pentru ca lui i-au fost achitate o parte din restante dupa ce a depus memoriu la FRF sa devina jucator liber. Portarul Bornescu, la rindul sau, a spus: „Am facut antrenament la tabla, in vestiar, cu domnul profesor Cretu“. Singurul care a dorit sa fie serios in declaratii a fost masorul Daniel Cretu, care a spus: „Avem de luat banii de trei-patru luni. Luna viitoare se fac cinci si asa mai departe“. Cit despre memoriile cu care amenintau marti jucatorii acestia au spus: „Cu spargatorii astia de greva niciodata nu facem nimic. Plecam la drum 15 si raminem trei“, a spus unul dintre componentii formatiei din Parc.

„Accesul la acest numar a fost limitat“

Incercarile noastre de a lua legatura cu patronii Extensivului au fost zadarnice. Daca Nicu avea telefonul inchis, la Eugen raspundea robotul „accesul la acest numar a fost limitat!“. La Extensiv, trebuie amintit, a mai avut loc o astfel de rascoala a jucatorilor, pe vremea cind echipa se afla in prima divizie, dar atunci, situatia a fost total diferita, fratii Mihailescu neachitind banii catre jucatori, printre care Iosif Rotariu, nu din lipsa, ci pentru ca s-a dorit plecarea veteranilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS