11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj25 de gorjeni, intoxicati cu ciuperci

25 de gorjeni, intoxicati cu ciuperci

25 de persoane au fost internate in noaptea de marti spre miercuri in Sectia ATI a Spitalului Judetean din Tirgu Jiu dupa ce au consumat ciuperci. Majoritatea celor internati, care provin din Curtisoara, Scoarta sau Telesti, au spus ca au cules numai soiuri de ciuperci despre care stiau ca sint comestibile, dar, cu toate acestea, dupa ce au mincat, li s-a facut rau.

Fratii Gheorghe si Grigore Gaman au ajuns la spital dupa ce au mincat tocana de ciuperci facuta de mama lor. „Am fost cu mama la padure si am gasit niste ciuperci. Le-am adus acasa si mama a facut o tocana. Am luat citeva linguri din mincare si de atunci nu-mi mai amintesc nimic. Doar noi doi am ajuns la spital. Mama nu a mincat din ciuperci“, a povestit Gheorghe Gaman.

Nicolae Spintea, din Telesti, internat la Sectia Medicala I, a spus ca a facut mincare numai din ciuperci despre care stia ca sint comestibile-ciuciulani si minatarci: „Altceva nu am luat. Culeg ciuperci de cind ma stiu. Nici nu am mincat tot si dintr-o data am avut ameteli, apoi am inceput sa tremur. Nu-mi mai amintesc decit ca m-am trezit la spital“.

Majoritatea celor intoxicati cu ciuperci au fost externati ieri, in spital nemairaminind decit cinci cazuri mai grave. Cadrele medicale le recomanda cetatenilor sa evite consumul de ciuperci, iar in cazul in care o fac si au senzatii de greata, tremura sau au ameteli, sa se prezinte de urgenta la cel mai apropiat spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS