12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Olteni la apa!

Soferii cer sa se faca o harta a gropilor si a baltilor din oras

Starea vremii

A-nceput de ieri sa cada cite un pic… Si n-a mai stat! Strazile baltesc de apa, circulatia-i de… cosmar… Cam asa ar fi scris probabil onor poetul daca ar fi batut strazile Craiovei in aceste zile. Caci muza i-ar fi fost plouata si terfelita de rotile masinilor care fac valuri curajoase in baltile din carosabil, improscind trecatorii si inundind trotuarele.

Si cum prognoza meteo anunta zile si nopti din ce in ce mai ude, moralul pietonului si al conducatorului auto deopotriva intra vizibil la apa, o data cu strazile din care nu se mai vad decit bordurile.

Starea strazilor din oras

Dupa o zi si o noapte in care a plouat neincetat, chiar si numai introducerea cheii in contactul masinii este un act de curaj. In Craiova se circula in zigzag, incet, tensionat si fara spor. Harta nescrisa, dar stiuta de toti soferii, cea a gropilor periculoase, s-a transformat in harta baltilor pe fundul carora motorul masinii si-ar putea da duhul. Asfaltul face insa farse si, sub presiunea apei, isi casca hauri si in locuri nestiute, facind victime in rindul conducatorilor auto mai putin vigilenti. Mersul per pedes a devenit mult mai sigur decit cel pe patru roti, dar numai cu conditia sa fii cu ochii in patru si sa eviti sa mergi pe marginea trotuarului. Altfel risti sa fii facut leoarca din cap pina in picioare de masinile ai caror soferi, chiar si daca ar vrea, nu pot sa evite baltoacele formate.

Nici un cartier fara balti! Acesta este avertismentul dupa care se circula in aceste zile in Craiova. Craiovita, 1 Mai, Romanesti, Brazda sint insa zonele in care s-ar inainta mai bine cu barca decit cu masina. Linga tirgul Pelendava, vesnica balta, care ar putea inghiti citeva tancuri aliniate, troneaza ca in fiecare anotimp, ocolita de trecatori si ignorata de autoritati. Ieri, in zi de tirg, in Romanesti se circula in virful picioarelor, cu namolul pina la genunchi sau pina la geamul masinii.

Insa cea mai lata, cea mai lunga, cea mai adinca si cea mai „uda“ este cea a primarului Bulucea! De balta este vorba, desigur, pentru ca bulevardul Riului, „copilul“ de asfalt si de suflet al primarului, inaugurat cu fast in repetate rinduri, centimetru cu centimetru, este acum taiat in doua de un lac in toata regula, prin care numai masinile „voinice“ isi permit sa treaca. Restul soferilor incaleca trotuarul si ocolesc balta cu prudenta.

Starea participantilor la trafic

…este dezastruoasa! Unii cer in zeflemea o harta a gropilor si a baltilor, altii cer socoteala autoritatilor… Altii nu mai cer nimic, ci impart „cu generozitate“ cuvinte grele pentru edili, amintind in repetate rinduri de moase, gura, mormint, pamatuf, bujii si alte chestii pamintene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS