12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConcediatul Beuran pregateste concedieri in masa

Concediatul Beuran pregateste concedieri in masa

Toate directiile de sanatate publica din tara au primit ieri o adresa din partea Ministerului Sanatatii, prin care se cere concedierea in masa a personalului din spitalele sau sectiile care nu au bani suficienti pentru acoperirea salariilor pina la sfirsitul anului. O astfel de dispozitie a sosit si pe adresa Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, ai carei reprezentanti s-au grabit sa o trimita tuturor spitalelor din judet. „Fiecare spital trebuie sa-si faca socotelile si, daca nu le ajung banii de salarii, sa se treaca la disponibilizari acolo unde va fi cazul. Deocamdata, nu cunoastem situatia concreta, asteptam si noi sa primim situatia de la spitale si sa vedem ce putem face“, a precizat dr. Constantin Ecobici, directorul DSP Dolj.

Motiv de greva generala in sistemul sanitar

Cadrele sanitare considera aceasta masura – dispusa in plin protest sindical – drept o razbunare a ministerului, care, in loc sa acopere gaurile din bugetele unitatilor medicale, a gasit o cale facila de rezolvare a crizei financiare – concedierea in masa.

„Asta nu este decit o razbunare a Ministerului Sanatatii si o tradare din partea conducerii acestei institutii, care a negociat ceva cu sindicatele, iar acum procedeaza exact pe dos. Intr-o asemenea situatie, sintem practic obligati sa trecem la masura extrema a grevei generale“, a declarat Ileana Ionescu, presedintele SANITAS Dolj.

Directorul Ecobici s-a aratat de acord cu sindicatele, insa – cum ordinul e ordin – va duce la indeplinire dispozitia ministerului al carui reprezentant in teritoriu este.

„Vom incerca sa gasim o cale prin care oamenii sa nu aiba prea mult de suferit. Spre exemplu, as propune trimiterea in somaj a angajatilor care au mai putin de un an pina la virsta pensionarii, ca sa nu-i dam afara pe cei mai tineri“, a mentionat directorul DSP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS