12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinistrul Beuran, medic concediat

Ministrul Beuran, medic concediat

Ministrul sanatatii, Mircea Beuran, a fost dat afara de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila“ din Bucuresti. Senatul Universitatii, intrunit ieri, a decis desfacerea contractului de munca al lui Beuran, in baza acuzatiilor de plagiat. Decizia a fost luata prin vot secret, cu 45 de voturi pentru, sase impotriva si trei abtineri.

Decizia Senatului sustine concluziile comisiei de ancheta, instituita pentru a cerceta acuzatiile de plagiat aduse doctorului Beuran. Acesta a fost acuzat ca a copiat mai multe ghiduri medicale aparute in strainatate, publicindu-le sub semnatura sa si a altor medici romani, fara acordul editurilor straine. Chiar daca figuri importante ale partidului de guvernamint si-au exprimat, in repetate rinduri, sustinerea pentru Mircea Beuran, desfacerea contractului de munca poate fi doar prima dintre sanctiunile care il asteapta pe actualul ministru al sanatatii.

Joi, Daniela Bartos, fostul ministru al sanatatii si coautoare a mai multor ghiduri publicate in cooperare cu Mircea Beuran, a cerut retragerea titlului de conferentiar universitar pe care il obtinuse si prin intermediul lucrarilor mentionate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS