7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlga Selejean a fost suspendata din Colegiul Medicilor

Olga Selejean a fost suspendata din Colegiul Medicilor

• Dr. Olga Selejean a fost acuzata de o pacienta, la sfirsitul anului trecut, ca nu i-ar fi asigurat o nastere in bune conditii • La citeva ore dupa operatie, Maria Drula a aflat ca nou-nascutul e mort

Premiera in sistemul medical mehedintean: un medic a fost suspendat temporar din calitatea de membru al Colegiului Medicilor din Romania, ca urmare a contestatiei depuse la aceasta institutie de catre un pacient de-ai sai. Dr. Olga Selejean, medic ginecolog la Maternitatea Drobeta Turnu Severin, a fost acuzata de Maria Drula ca, in luna noiembrie a anului trecut, nu i-ar fi asigurat conditiile necesare unei nasteri fara probleme si, din aceasta cauza, fatul s-ar fi nascut mort.

Maria Drula, din localitatea Corcova-Mehedinti, i-a acuzat, in luna noiembrie 2002, pe medicii de la Maternitatea Drobeta Turnu Severin ca nu si-au facut datoria. Acuzatiile s-au indreptat in special impotriva dr. Olga Selejean, care s-a ocupat de acest caz. Maria Drula a fost adusa, pe 12 noiembrie, la Maternitatea din Drobeta Turnu Severin si internata, potrivit dr. Olga Selejean, in jurul orei 12.30, cu diagnosticul sarcina luna a noua, fat viu, prezentatie craniana membrana intacta hydromnius. Vineri, 15 noiembrie, pacienta a fost dusa in sala de operatie, dar, potrivit unor surse medicale, femeia prezenta modificari semnificative ale batailor cordului fetal. Maria Drula a declarat ca in timp ce era operata i-a spus medicului sa aiba grija sa nu stranguleze copilul cu cordonul ombilical.

La citeva ore dupa ce si-a revenit, pacienta a aflat ca nou-nascutul era la morga maternitatii. Parintii i-au acuzat pe medici de neglijenta si au sesizat politia si Parchetul. In acest caz, a fost sesizat si Colegiul Medicilor din Romania, care a deschis o ancheta interna.

Ministerul Sanatatii urmeaza sa se pronunte dupa studierea actelor

Zilele trecute, prin adresa nr. 267, Colegiul Medicilor Mehedinti a comunicat Directiei de Sanatate Publica(DSP) decizia nr. 58 a Comisiei Superioare de Disciplina a Colegiului Medicilor din Romania privind contestatia depusa de Maria Drula la aceasta institutie.

„Prin aceasta decizie, s-a hotarit suspendarea temporara, pentru 12 luni, a calitatii de membru al Colegiului Medicilor din Romania, pentru dr. Selejean Olga, potrivit prevederilor art. 37, alin. 1, lit. d, din Legea nr. 74/1995. Ca urmare a acestei adrese, Directia de Sanatate Publica Mehedinti a inaintat Ministerului Sanatatii, spre analiza, documentatia primita de la Colegiul Medicilor si actele care au stat la baza autorizatiei de libera practica medicala nr. 62/2003, urmind ca ministerul sa decida potrivit prevederilor legale in vigoare“, a spus medic Bogdan Stolica, purtatorul de cuvint al DSP Mehedinti.

Dr. Olga Selejean a declarat ca este in proces cu Spitalul Judetean si inca nu a fost data o hotarire judecatoreasca definitiva in acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS